Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΑΝΑΡΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


Στ
o    ιστορικό  Φανάρι  το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ

 

Συμμετέχοντας στην επέτειο μνήμης και προβληματισμού  για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης,  η ιστορική Κοινότητα  Φαναρίου Ιθώμης (έχοντας 18 νεκρούς  στην Μικρασιατική εκστρατεία) στις 6 Αυγούστου 2022 στην  Πλατεία Φαναρίου, θα παρουσιάσει    μία  αυθεντική  συναυλία - αφιέρωμα  στην Μικρασιατική Mουσική.

Πρόκειται  για έναν  συνδυασμό αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής της Μικράς Ασίας, από τις ημέρες της χαράς και της ευδαιμονίας. στις ημέρες του ξεριζωμού και της προσφυγιάς στην Ελλάδα.

Στη μουσική αυτή διαδρομή συνυπάρχει η αυθεντική παραδοσιακή της Σμύρνης η  μετεξέλιξή της στης Ελλάδα  και  η Ρεμπέτικη-Λαϊκή στην συνέχεια.

Τραγουδά  η  διακεκριμένη  και  εξειδικευμένη  ερμηνεύτρια της Μικρασιάτικης Μουσικής Σοφία Νεοχωρίτου, που θα ερμηνεύσει «άγνωστα και αλησμόνητα» τραγούδια και αμανέδες της Σμύρνης, που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα  είναι όμως καταπληκτικά-αυθεντικά μαργαριτάρια της μουσικής μας παράδοσης.

Η  Παραδοσιακή Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελείται από εξαιρετικούς εκτελεστές των οργάνων, βιολί, λαούτο, σαντούρι, κανονάκι, ούτι και κρουστά.

Την  εκδήλωση θα ανοίξει ο  Γυμνασιάρχης –φιλόλογος Σεραφείμ Μυλωνάς που θα αναφερθεί στην ιδιαίτερη σχέση του ιστορικού Φαναρίου  με την Μικρασία. 

Το Οδοιπορικό  είναι μια αλληλουχία και συνύπαρξη Μουσικής και Ποίησης.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της όλης παράστασης έχει ο Νίκος  Ευθυμιάδης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.