Τελευταίες Ειδήσεις

«Ελευθέρια» Τρικάλων: Οι τοπικές αρχές τίμησαν την απελευθέρωση της πόληςΜε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη κεντρική πλατεία των Τρικάλων, οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές, τίμησαν την απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις «Ελευθέρια» Τρικάλων διοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, παρουσία στρατιωτικού αγήματος της ΣΜΥ και επισήμων, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια στο αγάλματα Στουρνάρα και Βλαχάβα.


Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί επίσημη πανηγυρική θεία δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, με ομιλία από τον κ. Ιωάννη Ξηρό, Ταξίαρχο ε.α., με τίτλο «Η απελευθέρωση των Τρικάλων από τους Τούρκους».


Στο τέλος της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.