Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


 Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

            Στην πολιτική ποτέ μην λες το «ποτέ» και φυσικά ποτέ μην είσαι σίγουρος για τίποτε, δεδομένου ότι η τέχνη αυτή είναι σαν την κινούμενη άμμο.

            Είδαμε με πόση έπαρση και με πόση σιγουριά έστελνε τους βουλευτές του ο Πρωθυπουργός για τα «μπάνια του Λαού», όντας σίγουρος, πως είναι ο κυρίαρχος του… παιχνιδιού.

            Δυστυχώς έκανε λάθος και τώρα καλείται να πληρώσει για όσες άστοχες και προσωπικές επιλογές έκανε από το 2019 μέχρι σήμερα.

            Ξέχασε την φιλοσοφική σκέψη του Λαού που λέγει «τα λάθη πληρώνονται».

            Δεν έφταναν τα «αποκαϊδια» των «πύρινων γλωσσών», η ακρίβεια, η κοινωνική αποσταθεροποίηση, η φτώχεια και ήρθαν, σαν καταιγίδα, οι δύο παραιτήσεις – απομακρύνσεις δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

            Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πανίσχυρος Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και γιος της αδελφής του Πρωθυπουργού, η Οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, παραιτήθηκε – απομακρύνθηκε από το πόστο του.

            Αυτό κι αν δεν ήταν μεγάλη και προσωπική ήττα για τον Μητσοτάκη.

            Αυτή η ατυχής εξέλιξη για τον Πρωθυπουργό, σε συνδυασμό με την παραίτηση του Παναγιώτη Κοντολέοντα, Διοικητή της Ε.Υ.Π., που ήταν κι αυτός προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη, ήταν τα μεγαλύτερα χτυπήματα, που δέχεται, στα τρία χρόνια εξουσίας.

            Οι ευθύνες είναι μεγάλες και όσο και αν προσπαθήσει να τις μετακυλήσει σε άλλους, βαραίνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και όχι μόνο δεν τον διασώζουν από το τοξικό κλίμα που δημιουργήθηκε, αλλά τον καθιστούν ΕΝΟΧΟ.

            Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση θα είχε πέσει και θα έπαιρνε την σκυτάλη ο Λαός, στην Ελλάδα, όμως δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες.

            Η συζήτηση στη Βουλή δεν θα ναι τίποτε άλλο από την ΣΤΑΧΤΗ στα μάτια του Λαού.

            Όλα για την εξουσία.

            Το πολιτικό βαρύ κλίμα των υποκλοπών και οι παραιτήσεις – αποπομπές φέρνουν ‘Εκ-πτωση της «Αγίας Οικογένειας» και ενδεχομένως και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

            Ξαναμπαίνουν πάλι στο τραπέζι τα σενάρια την πρόωρων εκλογών, όπως και το ενδεχόμενο τρικομματικής κυβέρνησης, με Πρωθυπουργό, μαριονέττα των Βρυξελών.

            Ο Μητσοτάκης βαρειά… τραυματισμένος, πολιτικά, έχασε την…. Παντοδυναμία και το ωστικό κύμα τον φέρνει με την πλάτη στον… τοίχο.

            Οι Δημητριάδης και Κοντολέων…θυσιάστηκαν, σαν την Ιφιγένεια, για να γλιτώσει ο Μητσοτάκης.

            Δυστυχώς, όμως, «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» γιατί αυτοί που τον ψήφισαν για Πρωθυπουργό το 2019 δεν τον θέλουν πλέον.

            Ο Πρωθυπουργός πιάστηκε με την ….γίδα στην πλάτη και ήρθε η ώρα να παραιτηθεί και να δώσει ο Λαός την λύση.

            Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.