Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Άγ. Ιωάννη, Κεραμίδι, Καμάρι στο Δήμο Ρήγα ΦεραίουΔημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία. Το έργο,  συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 500.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και  περιλαμβάνει καθαρισμό και εκβάθυνση ρεμάτων καθώς και συντήρηση, αποκατάσταση  και  ενίσχυση αναχωμάτων με συρματοκιβώτια   στις περιοχές Άγιος  Ιωάννης, Κεραμίδι και Καμάρι.

 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, διεκδικώντας, χρηματοδοτώντας και υλοποιώντας έργα με αξία για τους πολλούς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σύμμαχο τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, δημοπρατούμε ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και  δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας  για ανθρώπινες ζωές, αγαθά, οικισμούς και καλλιέργειες»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο έργο

Προβλέπονται  εργασίες εντός της κοίτης των υδατορεμάτων και καθαρισμός και σταθεροποίηση των πρανών, όπου απαιτείται, είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες:

• Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις

• Συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών

• Συντήρηση και  αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια

• Συντήρηση και  αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια

• Συντήρηση και  αποκατάσταση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, ή συρματοκιβώτια

• Κοπή και απομάκρυνση μη υγιών δέντρων, τα οποία βρίσκονται στην κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων,  όπου αυτό είναι απαραίτητο, κατόπιν σχετικής άδειας από το Δασαρχείο. Η ρίζα του δέντρου θα παραμένει στην θέση της ώστε να μην διαταραχθεί το έδαφος με εξαίρεση τις θέσεις όπου το δέντρο έχει αναπτυχθεί εντός της κοίτης οπότε η ρίζα  απομακρύνεται ώστε να μην παρεμποδίζεται η ροή των υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.