Τελευταίες Ειδήσεις

Τραγωδία στη Χαλκιδική με τον πνιγμό 15χρονου σε παραλία

Σήμερα θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του έφηβου αγοριού.



Συγκλονίζει η τραγωδία που συνέβη μέσα σε λίγα λεπτά στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής όπου ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του. Το αγόρι ανασύρθηκε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 


Μάλιστα ο πατέρας του 15χρονου μόλις έμαθε για τον θάνατο του γιου του κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς παρουσίασε πρόβλημα με την υγεία του, αναφέρουν πληροφορίες.


Σύμφωνα με το Star, ο 15χρονος ήταν μοναχοπαίδι. Οι γονείς του είναι συντετριμμένοι, ενώ σε σοκ βρίσκονται οι φίλοι του που ήταν μαζί του, οι οποίοι και έχουν δώσει ήδη καταθέσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρχε κάποιο σημάδι ότι ο 15χρονος δεν ήταν καλά και τον είδαν ξαφνικά μπρούμυτα στη θάλασσα. 



 

Στην αρχή νόμιζαν ότι έκανε κάποιο αστείο. Όταν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά τότε έτρεξαν κοντά του και κάλεσαν σε βοήθεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 15χρονος δεν φέρεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. 


Ο 15χρονος μπήκε στη θάλασσα, κολύμπησε στα ρηχά και δεν αντιδρούσε για μερικά λεπτά, μέχρι που οι φίλοι του ανησύχησαν και διαπίστωσαν ότι κάτι είχε συμβεί. Οι λουόμενοι μαζί με τον ναυαγοσώστη προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ, ενώ είχαν και απινιδωτή, αλλά ήταν αργά.



Στο μεταξύ, ερωτήματα γεννώνται για το αν χρειάζονται κι άλλοι ναυαγοσώστες στην περιοχή αλλά και το κάτα πόσο υπάρχουν «τυφλά» σημεία, καθώς η παραλία είναι έκτασης τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων και υπάρχουν μόνο δύο ναυαγοσώστες. 


 «Είναι δυνατόν να μπαίνουν ανήλικα παιδιά στα λεωφορεία και να έρχονται ασυνόδευτα;»


Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, αλλά και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στα Νέα Φλόγητα, κυρία Μαυρίδου, κατηγόρησαν την απερισκεψία του να ταξιδέψουν ανήλικοι από μακρινά χωριά για να έρχονται στη θάλασσα, απουσία κηδεμόνα. «Είναι δυνατόν να μπαίνουν ανήλικα παιδιά στα λεωφορεία και να έρχονται ασυνόδευτα;» ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας στον Alpha. 



«Έχουμε 13 ναυαγοσώστες σε όλη την περιφέρειά μας και τα Φλογητά έχουν δύο, επειδή είναι πολυσύχναστη παραλία. Δεν είμαστε αρνητικοί στο να μπει και άλλος. Εδώ και έξι μήνες έχουμε προμηθευτεί 28 απινιδωτές και έχουμε εκπαιδεύσει τουλάχιστον 600 άτομα για ΚΑΡΠΑ. Το παιδί δεν μπόρεσε να τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά. 



 

Η μονοήμερη εκδρομή που μετατράπηκε σε τραγωδία


Όπως δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα Voria.gr ο πρόεδρος της κοινότητας των Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης, ο ίδιος βρισκόταν σε μια κοντινή παραλία και ειδοποιήθηκε προκειμένου να σπεύσει με τον απινιδωτή που διαθέτει η κοινότητα προκειμένου να γίνει προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού.


Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη ο 15χρονος «ήταν από την Σκύδρα» και βρέθηκε στην παραλία των Νέων Φλογητών μαζί με φίλους του «με εκδρομικό λεωφορείο που κάνει μονοήμερες εκδρομές».


«Το παιδί δεν ήταν με την οικογένεια του, ήταν με την παρέα του και είχε με εκδρομικό λεωφορείο μονοήμερη. Τα παιδιά έκαναν μπάνιο. Τώρα τι ακριβώς έγινε και πως έγινε δεν το ξέρω. Μάλλον ήπιε νερό και επήλθε ο πνιγμός. Κατεβάσαμε απινιδωτή, κάναμε προσπάθειες να το επαναφέρουμε το παιδί, αλλά απέβησαν όλες άκαρπες. Ήρθε και ασθενοφόρο. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήταν αργά. Δεν ανταποκρίθηκε καθόλου σε όλη τη διάρκεια που κάναμε ανάνηψη» ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.


Τόνισε ότι αμέσως μετά η σορός του 15χρονου μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Νέων Μουδανιών ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια.


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ξάδερφος του 15χρονου τον είδε μπρούμυτα στο νερό αλλά θεώρησε ότι αστειευόταν. Όταν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα τον πλησίασε και είδε ότι δεν ανταποκρινόταν. Τον γύρισε ανάποδα και διαπίστωσε ότι έβγαζε αφρούς από το στόμα.


Λουόμενοι έβγαλαν τον ανήλικο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον νεαρό για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών. Δυστυχώς, ο άτυχος νεαρός κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.