Τελευταίες Ειδήσεις

SOS απο τους μικρομεσαίους


Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο των ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλη Αγγελάκη στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , τα εμπορικά καταστήματα, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και τα νοικοκυριά εκπέμπουν SOS. Μεγάλος βραχνάς η εκτίναξη του χρέους. Είναι τα δάνεια καθώς και οι μεγάλες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέσα στη πανδημία και την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τον μεγάλο πληθωρισμός (12,5%, ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων) εκτινάχθηκαν οι οφειλές σε τέτοια επίπεδα και η διαχείριση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ΕΒΕ «υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα γενναίο κούρεμα ενός μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε την εποχή της πανδημίας καθώς και ρύθμιση σε πάνω από 120 δόσεις προκειμένου να μετριασθεί το τεράστιο ταμειακό βάρος. Άμεση, επίσης, ανάγκη να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας για να μείνει η κοινωνία όρθια. Μέτρα όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, πλαφόν στα τιμολόγια της ενέργειας, άμεση κατάργηση της ρήτρας και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί. Επέλεξε να δίνει στους λίγους και όχι στους πολλούς. ΜΟΝΗ λύση να φύγει το γρηγορότερο αυτή η ανάλγητη Κυβέρνηση πριν να είναι πολύ αργά.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.