Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από το monitoring




Με παρέμβασή του, ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε ζητήσει από τον ΥΠΑΑΤ να επιληφθεί της κατάστασης και να εξεταστεί εξατομικευμένα κάθε ζήτημα, κάθε παραγωγού. Πράγμα που συνέβη.

 

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, βρισκόμενος σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με σκοπό την αντιμετώπιση και των προβλημάτων, τα οποία είχαν δημιουργηθεί με τη χρήση της εφαρμογής του monitoring στον Νομό Τρικάλων, ενημερώθηκε ότι οι ενστάσεις των ενδιαφερόμενων παραγωγών εξετάζονται άμεσα.

 

Πάρα πολλές μάλιστα ενστάσεις παραγωγών του τόπου μας, ήδη έχουν εξεταστεί και έχουν βρει λύση, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί μας να έχουν ήδη πληρωθεί.

 

Το monitoring, η τεχνική παρακολούθησης γης, εφαρμόστηκε από φέτος σε πιλοτική μορφή στον τόπο μας, ενώ θα αποτελεί μια μέθοδο, η οποία θα εφαρμόζεται κανονικά στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ (2023-2027).

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Τρικαλινός Βουλευτής ενημερώθηκε, λαμβάνοντας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, ότι η διαδικασία συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς για να εξεταστούν άμεσα και οι περιπτώσεις που είναι πιο σύνθετες, ώστε και οι υπόλοιπες ενστάσεις να βρουν τη λύση τους εντός του επόμενου διαστήματος.

 

Να σημειώσουμε ότι η θετική αυτή εξέλιξη, όσον αφορά την εξέταση όλων των ενστάσεων άμεσα, αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Θανάση Λιούτα από την πρώτη στιγμή, και αφορούσε εκτός από τον Νομό Τρικάλων και άλλους δύο Νομούς, Καρδίτσας και Ημαθίας.

 

Ο κ. Λιούτας είχε θέσει το ζήτημα της ανάγκης να διορθωθούν  τα λάθη, τα οποία είχε δημιουργήσει το monitoring, και άμεσα οι παραγωγοί μας να πληρώνονταν, ήδη από τον Απρίλιο του 2022.

 

Σε συνάντηση τότε που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον κ. Υπουργό, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, μαζί με κτηνοτρόφους του τόπου μας, καθώς και παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κώστα Μπαγινέτα, ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε περιγράψει το μέγεθος των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί από την εφαρμογή της νέας αυτής τεχνικής.

 

Από τον Απρίλιο του 2022 έως και σήμερα, ο Θανάσης Λιούτας δε σταμάτησε να θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα και να ζητά όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να επιληφθούν του θέματος, να εξεταστούν τα προβλήματα και όπου είναι δίκαιο να υπάρξουν λύσεις. Πράγμα που συνέβη.

 

Να θυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη τότε συνάντηση, ο Θανάσης Λιούτας είχε μεταβεί στο Υπουργείο μαζί με κτηνοτρόφους από όλο τον Νομό μας, με σκοπό οι κτηνοτρόφοι μας, να εκθέσουν στον Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, και του κόστους των ζωοτροφών.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.