Τελευταίες Ειδήσεις

Νέες απειλές Ερντογάν: Eάν ο Mητσοτάκης δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα του τη μάθουμε


O Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για πολλοστή φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτή τη φορά έχοντας ως πρόσχημα τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ εξαπέλυσε ευθείες απειλές για τα νησιά του Αιγαίου. 

«Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο κρατικό κανάλι TRT, τονίζοντας ότι με τις κινήσεις που κάνει η Αθήνα, παραβιάζει τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης, όσο και τη Συνθήκη του Παρισιού.

O Tούρκος πρόεδρος επανέλαβε εκ νέου τη θέση της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκαννήσων, ενώ μάλιστα εξέφρασε για ακόμα μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

«Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός, αλλά είμαι κι εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα προβαίνει σε οποιοδήποτε αρνητικό διάβημα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά επιχειρήματα να πω στον λαό μου. Το τρυπάνι στην Έφεσο τους τρέλανε [ενν. τους Έλληνες]. Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων, εμείς ως Τουρκία πρέπει να πούμε: "Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις να κάνεις". Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία των νησιών αυτών του δόθηκε με τον όρο να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.