Τελευταίες Ειδήσεις

Η ανθρωποκεντρική πολιτική στο προσκήνιο ως βασική προϋπόθεση για ένα εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης


Του Γιώργου Τσιάκαλου

Η ανακοίνωση για έξοδο της χώρας από την αυστηρή επιτήρηση  της Ε.Ε. χωρίς την περαιτέρω αύξηση στον κατώτατο μισθό, την άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην τιμή της βενζίνης, την αποζημίωση στο 100% στους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ, την ενίσχυση του ΕΣΥ με το απαραίτητο προσωπικό δεν ανακουφίζει τους εργαζόμενους πολίτες που λόγω της ακρίβειας αδυνατούν ν΄ ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες!

Η μόνη λύση είναι η χάραξη μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής που δεν θα υπηρετεί τα οικονομικά μεγέθη αλλά πρωτίστως τον άνθρωπο και την αξιοπρεπή επιβίωσή του!

Στη χάραξη αυτής της πολιτικής γίνεται χρήση των εργαλείων που θα ανακουφίσουν εισοδηματικά τους πολίτες. Αυτό σημαίνει κίνητρα στους νέους στην ανεύρεση εργασίας για να παραμείνουν στη χώρα,  άσκηση σοβαρής πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού που αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, μείωση του φόρου στους αγρότες κα κτηνοτρόφους, περαιτέρω ελαφρύνσεις στη φορολογία των ανέργων, αύξηση της χρηματοδότησης στην υγεία και στην παιδεία, μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Αυτά ως ένα μέρος της ανθρωποκεντρικής πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.