Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε καλά για την χώρα μας, παρά την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, πάντοτε με την βοήθεια των ΜΜΕ που πρόσκεινται, για τους γνωστούς λόγους, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

          Η λίστα «Πέτσα» μπορεί να ωφέλησε εκδότες και δημοσιογράφους, έβλαψε όμως την κοινωνία και την εικόνα της Κυβέρνησης αλλά και της Δημοκρατίας.

Η «γλώσσα» των αριθμών και τα γεγονότα δείχνουν πως πάμε «από το κακό στο χειρότερο».

Μπορεί να … θριαμβολογεί ο Πρωθυπουργός και να υπερηφανεύεται ότι «όλα καλά»» και να κομπάζουν οι Υπουργοί, οι Βουλευτές και τα … τρωκτικά, οι πολίτες όμως δεν τους συμμερίζονται.

Η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής έδειξε καθαρά πως τον Πρωθυπουργό τον ενδιαφέρει η «ΚΑΡΕΚΛΑ» μόνον και τίποτε άλλο.

Η δήλωσή του πως θα εξαντλήσει την τετραετία δεν γίνεται πιστευτή. Το ότι δεν ψάχνει για «ξέφωτο» πρόωρων εκλογών είναι στάχτη στα μάτια της κοινωνίας.

Όλα αυτά τα είπε γιατί οι δημοσκοπήσεις τον καταβαραθρώνουν, γιατί το κοινωνικό κλίμα είναι πολύ βαρύ και γιατί το «Επιτελικό κράτος» ήταν ένα μέγα … παραμύθι.

Οι πρόωρες εκλογές είναι πάντα πάνω στο τραπέζι και φυσικά το ότι ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την «ευθύνη» είναι «έπεα πτερόεντα», δηλαδή φτερό στον άνεμο.

Ας δούμε μερικούς αριθμούς, που αποκαλύπτουν ότι ο Μητσοτάκης «πνέει τα λοίσθια».

Με πληθωρισμό 12,1%, όπως το 1993, με αύξηση του φυσικού αερίου 177,7%, με ηλεκτρική ενέργεια 70% πάνω και με ακριβότερα καύσιμα κατά 45,6%, πρέπει κάποιος να είναι τρελλός για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Κομπάζει ο Πρωθυπουργός για τους «ενεργειακούς κόμβους» και για τις «γέφυρες αερίου», αλλά η τιμή της βενζίνης έφθασε στα 2,8 ευρώ το λίτρο, γεγονός που καταστρέφει την οικονομία αλλά και την ψυχολογία των πολιτών.

Τα όσα είπε για την μη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και για τους τουρίστες είναι ντροπή.

Όταν το 63% της κοινωνίας αποδοκιμάζει το έργο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Υγεία, όταν το 55% είναι αντίθετο σε θέματα Παιδείας, όταν στα Εργασιακά το 63% είναι αρνητικό, όταν το 70% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα για την Εγκληματικότητα και όταν το 79% είναι απογοητευμένο με την πρωτοφανή Ακρίβεια, τότε κανένας Πρωθυπουργός δεν καταφεύγει σε πρόωρες εκλογές.

Στον … βούρκο που έριξε την χώρα ο Μητσοτάκης με τους «εκλεκτούς» του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, με τους καιροσκόπους του «Ποταμιού», με τους ΨευδοΑριστερούς και με τους ΛΟΑΤΚΙ, δεν υπάρχει «ξέφωτο» για πρόωρες εκλογές.

Τα ντροπιαστικά επεισόδια των προηγουμένων ημερών με την σύλληψη, την μεταγωγή στην ΓΑΔΑ και την παραπομπή στο Αυτόφωρο των Καταξιωμένων Υγειονομικών δείχνει την Αλαζονεία της Εξουσίας.

Στην Δημοκρατία ουδείς δικαιούται να εμποδίσει την Ελευθερία του Λόγου και τις νόμιμες κινήσεις των πολιτών.

Η ειρηνική διαμαρτυρία των Υγειονομικών και οι θέσεις, για ανάκληση της Αναστολής Εργασίας, μπροστά στο σπίτι του Πρωθυπουργού, στον Λυκαβηττό, η γιγαντιαία κινητοποίηση της Αστυνομίας με το ότι «έχουμε εντολές» και το ότι πέρασαν «χειροπέδες» σε αυτούς, που πριν δύο χρόνια έστελναν τις Μπάντες του Στρατού, για να τους ευχαριστήσουν και να τους εμψυχώσουν, καταδεικνύει πως «Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Έτσι οδηγήθηκαν οι Υγειονομικοί στο να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη».

Η «εικόνα» του Πρωθυπουργού είναι … τσαλακωμένη, από την πλειοψηφία των πολιτών, όπως αποκαλύπτει και η χωρίς αναστροφή πτωτική δημοσκοπική πορεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τους 38 συλληφθέντες Υγειονομικούς να αποτελούν «Σταγόνα στον Ωκεανό».

Η Αυτόφωρη διαδικασία δεν υλοποιήθηκε και οι … Εγκληματίες Υγειονομικοί παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο για τις 19 Οκτωβρίου 2022. Σημειωτέον πως, με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν … «γελά και το παρδαλό κατσίκι».

Στην Αυστρία, προ μηνός, καταργήθηκε με νόμο η υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ στην Ελλάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έβγαλε απόφαση υπέρ του τετάρτου εμβολίου, κυρίως για μερικές ηλικιακές ομάδες πολιτών.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι ζει «εκτός τόπου και χρόνου» και νομίζει πως το Κράτος είναι … τσιφλίκι της.

Οι Διωκτικές Αρχές δεν μπορεί και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται, προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε αντίδραση των πολιτών, απλά και μόνον γιατί οι πολίτες δεν συμφωνούν με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Τέτοιου είδους διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ίσως, στο άμεσο μέλλον, να γενικευθούν, κυρίως λόγω της Ακρίβειας στην Ενέργεια και τον Επισιτισμό.

Δεν έγινε, όμως, πουθενά σύλληψη, κατηγορία και παραπομπή των συμμετεχόντων. Απεναντίας, υπήρξαν παραιτήσεις Υπουργών και Πρωθυπουργού.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει Συνταγματικό καθήκον την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι την στήριξη ορισμένων κακών πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης.

Το επεισόδιο στην Εύβοια, όπου Αστυνομικοί συνόδευαν πρώην Γενική Γραμματέα της Κυβέρνησης και ανεπίσημη υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ, όπως κατήγγειλε ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, είναι φαινόμενα παρακμής …

Όπως επίσης και η ρήξη μεταξύ του Τάκη Θεοδωρικάκου, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πρώην Γραμματέα της ΚΝΕ και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος είναι Μελανό σημείο για την Δημοκρατία.

Εκλογές, λοιπόν, εδώ και τώρα.

Πριν φτάσει η χώρα «στο τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού».

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εκφοβίζονται από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.