Τελευταίες Ειδήσεις

Συναγερμός για συντρίμμια κινεζικού πυραύλου που μπορεί να πέσουν και στην Ελλάδα


Σύμφωνα με το CNN, αν και ο κίνδυνος είναι μικρός, κανείς δεν αποκλείει να πέσουν τμήματα του πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή. Υποψήφιες είναι η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη. 


Συντρίμμια από κινεζικό πύραυλο αναμένεται να συντριβούν στη Γη σε μια ανεξέλεγκτη επανείσοδό του, αυτό το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις κομμάτια του μπορεί να πέσουν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.


Η τελευταία εκτόξευση έγινε την Κυριακή, όταν ένας πύραυλος Long March 5 μετέφερε μια εργαστηριακή μονάδα στον σταθμό Tiangong. Η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι η επανείσοδος του πυραύλου θα ενέχει μικρό κίνδυνο για οποιονδήποτε στο έδαφος, επειδή πιθανότατα θα πέσει στη θάλασσα.


Σύμφωνα με το CNN πάντως, αν και ο κίνδυνος είναι μικρός, κανείς δεν αποκλείει να πέσουν τμήματα του πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή.



Το πρόβλημα είναι ότι ο πύραυλος μήκους 30 μέτρων, ζυγίζει περίπου 22 τόνους και θεωρείται αρκετά δύσκολο, να διαλυθεί σε πολύ μικρά κομμάτια, όση ώρα περιστρέφεται στην τροχιά της Γης.


Ταυτόχρονα, δεν διαθέτει το καθιερωμένο σύστημα ελέγχου, που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον, να δώσει μια προκαθορισμένη πορεία πρόσκρουσης.


Έτσι, το αντικείμενο εισέρχεται ανεξέλεγκτο στη Γη και είναι αβέβαιο το σημείο πρόσκρουσης του.


Σε ποιες περιοχές μπορεί να πέσουν τα συντρίμμια


Η ημέρα που αναμένεται να προσγειωθεί ο πύραυλος στην Γη φαίνεται να έχει «κλειδώσει» με βάση τους επιστήμονες και είναι η 31 Ιουλίου, ενώ οι υποψήφιες περιοχές στις οποίες θα προσγειωθούν τα συντρίμμια, εναλλάσσονται διαρκώς.



Οι πρώτες εκτιμήσεις έδιναν ένα εύρος που εκτείνονταν από τον Ατλαντικό Ωκεανό, μέχρι και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα όμως με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (European Union Aviation Safety Agency – EASA), φαίνεται ότι τα συντρίμμια αναμένεται να πέσουν σε μια περιοχή που εκτείνεται από τις Αζόρες στον Ατλαντικό και επεκτείνεται έως και την Ελλάδα.


Η πιο πρόσφατη πρόβλεψη λοιπόν, αναφέρει ότι κομμάτια του πυραύλου ενδέχεται να πέσουν είτε στην Ισπανία, είτε στην Πορτογαλία, είτε στη Μάλτα, είτε στην Ιταλία, είτε στην Ελλάδα.


ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΑΕ: Τουλάχιστον επτά νεκροί από τις πρόσφατες πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.