Τελευταίες Ειδήσεις

Το πανεπιστημιακό δάσος του Περτουλίου το νέο θύμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Εν κρυπτώ με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που συζητιέται για την ανώτατη εκπαίδευση και χωρίς τη δυνατότητα οι φορείς και οι πολίτες να διατυπώσουν τη γνώμη τους, η κυβέρνηση της Ν.Δ προχωράει στη κατάργηση του ταμείου διοίκησης και διαχείρισης των πανεπιστημιακών δασών του ΑΠΘ, ως Ν.Π.Δ.Δ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την διαχείριση του πανεπιστημιακού δάσους του Περτουλίου.

Η κυβέρνηση τώρα το εντάσσει,  στο υπό δημιουργία ταμείου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Πανεπιστημίου, δηλαδή σε «ανώνυμη εταιρία».

Στη πραγματικότητα η υπερψήφιση της τροπολογίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα των εγκαταστάσεων και τον ερευνητικό ρόλο του δάσους του Περτουλίου , υποβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο, απαξιώνοντας 71 χρόνια προσφοράς στη δασική προστασία και ανάπτυξη στη χώρα μας.

Καλούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ, τον πρωθυπουργό και την υπουργό παιδείας να εγκαταλείψουν την αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά τους απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο, πράγμα που κάνουν από την αρχή της θητείας τους, και τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τους ζητάμε να αποσύρουν την τροπολογία και να το αφήσουν στο ταμείο διαχείρισης Ν.Π.Δ.Δ να συνεχίσει το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωφελές έργο που προσφέρει.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.