Τελευταίες Ειδήσεις

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Άγναντα Ηλείας - Δύο πυροσβέστες τραυματίες


Στην περιοχή, επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επικίνδυνες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει η φωτιά που καίει από το πρωί της Πέμπτης, στα Άγναντα, του δήμου Ήλιδας.  Σύμφωνα με το patrisnews.gr, την ώρα μάλιστα που η πυρκαγιά κινούνταν προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε εκεί.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι, εξαιτίας του ότι οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια τους, και προσπαθούν να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, με όποιο τρόπο μπορούν.

Στην περιοχή, επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, έκανε γνωστό πως κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Άγναντα, με λεωφορείο του δήμου, ενώ το ίδιο ίσως συμβεί και με τους κατοίκους του Λουκά.

Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.Ο πρώτος φέρει εγκαύματα στα χε΄ρια και τα πόδια και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο  «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. Ο δεύτερος έχει χτυπήσει στο κεφάλι, και έχει κληθεί ασθενοφόρο, για την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.