Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23-7-2022, παρουσία πλήθους κόσμου, τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Ελληνοπύργου του Δήμου Μουζακίου.. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο διώροφου παραδοσιακού Αρχοντικού ιδιοκτησίας του Δικηγόρου Θεσσαλονίκης κ. Αλκιβιάδη Παναγόπουλου, ο οποίος το δώρισε για κοινωφελής σκοπούς όπως η στέγαση του Ιατρείου, αλλά και η μελλοντική δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης.

Το νέο Ιατρείο – πρότυπο για όλη την Ελλάδα, δημιουργήθηκε με δαπάνες του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου «Ο Άγιος Αθανάσιος», πρώην Βουλευτή κ. Παύλου Σιούφα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργου Κορώνη και του Δήμου Μουζακίου σε ότι αφορά την καθοδήγηση και επίβλεψη των εργασιών, σε συνεργασία με ντόπιους εθελοντές. 

Στα εγκαίνια, εκτός από τους προαναφερόμενους, το παρών έδωσαν οι Βουλευτές Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός και κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου & του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Φούντας και κ. Ηλίας Τρυφέρης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Μουζακίου κ. Σωκράτης Κωτίνας και κ. Νίκος Ζαρνακούπης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κώστας Γρηγορίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοπυργίων Αθήνας κ. Βασίλειος Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοπυργίων Λάρισας κ. Αποστόλης Αλπούς, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου κ. Απόστολος Μπονώτης, ενώ στην τελετή παρέστη και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Καλατζής.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης εξήρε τη μεγάλη προσφορά του κ. Αλκ. Παναγόπουλου στη γενέτειρά του τον Ελληνόπυργο και στο Δήμο Μουζακίου, αφού με την δωρεά του Αρχοντικού του «άνοιξε ο δρόμος» της αναβάθμισης των ιατρικών υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, συνεχάρη τον Πρόεδρο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σιούφα για τη μοναδική χειρονομία αγάπης προς τους συγχωριανούς του να καλύψει προσωπικά τα έξοδα ολοκλήρωσης των εργασιών δημιουργίας του νέου Κοινοτικού Ιατρείου.

Ο Δήμαρχος απέδωσε επίσης τα εύσημα, τόσο στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ελληνοπύργου κ. Γ. Κορώνη, όσο και στους πολίτες εθελοντές για τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να προχωρήσει χωρίς προβλήματα το έργο και να αποδοθεί το νέο Ιατρείο γρήγορα προς χρήση στους Ελληνοπυργιώτες.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Στάθης, η Δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δυναμικός αρωγός στην όλη προσπάθεια και πρόσφερε τη βοήθειά της. «Τέτοιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, – υπογράμμισε –, είναι πολύ σπάνιες και όταν εμφανίζονται, αν μη τι άλλο, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να τις στηρίζει μέχρι να επιτευχθεί το προσδοκώμενο, από όλους, αποτέλεσμα».

   








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.