Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστρέφει ποιοτικό και πλούσιο το Φεστιβάλ "Με Θέα το Αιγαίο" Για 30 ημέρες 19 πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες


Επ
ιστρέφει δυναμικά μετά από δύο χρόνια απουσίας  στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο». Από τις 28 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου ο θεσμός που αγαπήθηκε από το κοινό και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών και με τη βοήθεια πολλών εθελοντών φορέων υπόσχεται ένα μήνα γεμάτο από ενδιαφέρουσες, προσεγμένες εκδηλώσεις,  πλημμυρισμένες από νότες, μελωδικές βραδιές και συναυλίες σε ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής αλλά και του θεάτρου.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις όπως το αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ, Βόυτσεκ (Woyzeck) σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά, με το Δημήτρη Κουρούμπαλη στον ομώνυμο ρόλο, παιδικές εκδηλώσεις, συναυλίες με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Goin' Through, μουσικές βραδιές με τους Χρυσούλα Στεφανάκη, Γιώργο Σαρρή,  Λουκία Βαλάση, την ορχήστρα του ΔΩΛ με τραγουδιστές τον Αλέξανδρο Τσιωνά και την Αντωνία Βισβίκη, Ελένη Σαμαρίνα, Αποστόλη Σακκά, Γιάννη Χαλάτση, Δανάη Κουμαρτζή,  Χρήστο Παπαχρήστο, Αρετή Παπαναστασίου, Μανώλη Ζουριδάκη, Γιάννη Κούτρα και Παντελή Κυραμαργιό και αθλητικές εκδηλώσεις.



Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στη Λάρισα οι διοργανωτές ανέφεραν τα εξής:


Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας : « Επιστρέφουμε με «Θέα το Αιγαίο», στα παράλια της Λάρισας μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Επιστρέφουμε , αλλά με προσοχή. Τριάντα μέρες, δεκαεννέα εκδηλώσεις, σε όλα τα παράλια, κάθε μέρος και μια εκδήλωση για όλες τις ηλικίες, με διάφορα σχήματα, γνωστά, ξεχωριστά, και με διάθεση για διασκέδαση απ’ όλους για όλους. Τα παράλια της Λάρισας, από 28/7 έως 26/8  φιλοξενούν  κάθε μέρα και μία εκδήλωση. Στη  δύσκολη εποχή που ζούμε η ψυχολογία έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις.  Προσπαθούμε μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε και απαντάμε με πολιτισμό και με αθλητισμό, ούτως ώστε η κοινωνία να μη φύγει από τη φυσική της ισορροπία. Επιστρέφουμε με πολιτισμό και αθλητισμό, που είναι  βαθιά αναπτυξιακά  εργαλεία που χρειάζεται να τα αξιοποιήσουμε, μαζί με τους Δημάρχους, τους καλλιτέχνες και όλους τους δημιουργούς. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη γιορτή για όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εισιτήριο. Καλούμε όλους να δώσουν το παρών, να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από κοινού,  ώστε να  επιστρέφουμε πάντα ακόμα καλύτεροι, στις επόμενες δράσεις  που σχεδιάζουμε».


Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Μετά από δύο χρόνια επιστρέφει ο πολιτισμός, οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι οποίες καλύπτουν ένα κενό, μια αδυναμία, που θεσμικά εμείς οι Δήμοι έχουμε, γι αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, επειδή κάνει μια υπέρβαση στηρίζοντας τέτοιου είδους εκδηλώσεις.  Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, ο ένας βοηθά τον άλλον, μα περισσότερο βοηθά η Περιφέρεια, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι εξαιρετικό το πρόγραμμα το οποίο  θα παρουσιαστεί φέτος. Νομίζω πως θα καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων, γι’ αυτό προσκαλούμε τον κόσμο να συμμετέχει. Είναι αλήθεια πως τα δύο αυτά χρόνια μας βάρυναν πάρα πολύ και μας αποξένωσαν αρκετά, είναι μια ευκαιρία λοιπόν να επιστρέψουμε δυναμικά και να ξανασυναντηθούμε».


Γιώργος Νικολάου, Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας (ΔΟΠΑΠΕΠΤ)  Δήμου Τεμπών:  « Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει με αυτές τις εκδηλώσεις  τις οποίες διοργανώνει  η Περιφέρεια  Θεσσαλίας κάθε χρόνο. Ειλικρινά, με ρωτάνε κάθε καλοκαίρι, πότε θα ξεκινήσουνε αυτές οι δράσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,  είμαι χαρούμενος και ευτυχής που  συνεχίζει φέτος το φεστιβάλ  «Με θέα το Αιγαίο» δίνοντας στους πολίτες την δυνατότητα να ξεφύγουν  από την καθημερινότητα, να διασκεδάσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματα».


Δημήτρης Κουρούμπαλης, ηθοποιός: «Μας δίνονται ευκαιρίες να πάμε σε μέρη, που δεν έχουν πρόσβαση στο πολιτισμό και  στο θέατρο. Με αφορμή την παράσταση Βόιτσεκ, θα γυρίσουμε τα παράλια της Θεσσαλίας. Είναι μια  παράσταση  του Θεσσαλικού Θεάτρου που ήδη  παρουσιάζεται στο Μύλο του Παππά από τις 5 Ιουλίου. Πέρα από την μεγάλη ιστορία που έχει στο διεθνές θέατρο το  έργο του Γκερλντ Μπίχνε,  είναι πολύ σημαντική η απόφαση της Διευθύντριας του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακής  Σπανού, να  επιλέξει να το παρουσιάσουμε  σε μια καλοκαιρινή σκηνή. Στην αυλή του Μύλου, παρουσιάζουμε ένα έργο δραματικό, που μιλά για έναν άνθρωπο ο οποίος πιέζεται από τις κοινωνικές συνθήκες και ερχόμαστε στους προλαλήσαντες που είπαν για την πίεση που έχει συσσωρευτεί τα δύο προηγούμενα χρόνια,   βιώνει έντονες ψυχικές πιέσεις και καταλήγει να σπάσει. Εμείς λοιπόν ερχόμαστε, με μια πολύ ωραία παράσταση, με ζωντανή μουσική, με την μουσική του Τομ Γουέιτς, που ερμηνεύει ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Φαίδρα Καρβούνη, με μια εξαιρετική σκηνοθεσία του Θανάση Χαλκιά, ερχόμαστε να δώσουμε ένα διαφορετικό ροκ ύφος σε αυτό το πασίγνωστο έργο. Είναι πολύ θετικό ότι  έρχεται νέος κόσμος στο θέατρο, έρχονται νέοι άνθρωποι και μας λένε ότι το ευχαριστιούνται, διασκεδάζουν, προβληματίζονται και φεύγουν έχοντας ζήσει ένα γεμάτο βράδυ. Αυτό το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα λοιπόν θα το ταξιδέψουμε, θα πάμε σε μικρή περιοδεία, θα πάμε στην Καβάλα, στην Θεσσαλονίκη, και θα καταλήξουμε στην Αθήνα. Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτήν την δουλειά, είμαι περήφανος γιατί έχω γνωρίσει ηθοποιούς του Θεσσαλικού Θεάτρου, που είναι αξιολογότατοι. Ο  κόσμος της Λάρισας με έχει κάνει να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Ευχαριστώ και χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία να πάμε στα παράλια του νομού Λάρισας, τα οποία  έχω ήδη επισκεφτεί ως τουρίστας και  τώρα θα τα επισκεφτώ  ως επαγγελματίας». 






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.