Τελευταίες Ειδήσεις

Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα σκότωσε την Τζωρτζίνα»


Η περιγραφή του Δασκαλάκη ήταν αναλυτική και αφηγηματικού χαρακτήρα και διήρκησε 8 ώρες, παρουσία δύο αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών.


Σημαντικά στοιχεία φαίνεται πως προέκυψαν από την τελευταία κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, παραδέχτηκε ότι θεωρεί ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, αλλά όχι και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ιριδα και τη Μαλένα.


Η τελευταία ερώτηση που έκαναν στον Μάνο Δασκαλάκη τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών ήταν ξεκάθαρη: «Πιστεύετε ότι η σύζυγός σας έχει δολοφονήσει τα τρία παιδιά σας;»


Σύμφωνα με το Mega εκείνος απάντησε ότι κατά τη γνώμη του, η εν διαστάσει σύζυγός του σκότωσε την 9χρονη κόρη τους Τζωρτζίνα. Ωστόσο, για τα άλλα δύο παιδιά τους, την 3,5 ετών Μαλένα και την μόλις έξι μηνών Ίριδα, ο ίδιος δεν έχει στοιχεία για να πει με σιγουριά ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι εκείνη που τα σκότωσε.


Στο μεταξύ, ο Δασκαλάκης φέρεται να είπε στους άνδρες του Ανθρωποκτονιών ότι μένει στην Αθήνα και κατεβαίνει κάποιες μέρες στην Πάτρα, κυρίως για να επισκεφθεί τα μνήματα των τριών κοριτσιών του. Παραμένει άνεργος τους τελευταίους μήνες και συντηρείται από στενούς φίλους και συγγενείς, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 


Την ίδια ώρα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου που παραμένει στην Πάτρα ανέφερε πως δεν θέλει να πει το παραμικρό για τον Μάνο Δασκαλάκη και τη στάση του και στέλνει μήνυμα πως η ίδια είναι έτοιμη να καταθέσει όποτε και όπου κληθεί.


«Δεν με έχουν καλέσει ακόμη για κατάθεση. Κανένας από την οικογένειά μου δεν έχει κληθεί για να καταθέσει. Ούτε η μητέρα μου, ούτε ο πατριός, κανείς. Δεν ξέρω τι έκανε ο κύριος Δασκαλάκης και πόσες ώρες κατέθετε, εγώ δεν έχω κληθεί. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Ό,τι έχω να πω, θα το πω στις Αρχές» δήλωσε στο Mega, η αδερφή της 33χρονης κατηγορούμενης.


Το οικογενειακό επεισόδιο


Ένα επεισόδιο που περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αποδεικνύει την ένταση που υπήρχε στη σχέση του ζευγαριού. Ο Μάνος Δασκαλάκης τόνισε στην κατάθεσή του πως ένα 24ωρο πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα είχε ένα έντονο καυγά με την Ρούλα Πισπιρίγκου και έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει δύο φορές στο πρόσωπο προτού φύγει από το σπίτι.


Μία ημέρα μετά από αυτόν τον καβγά, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι βρέθηκε νεκρό το μωρό τους. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν στο σπίτι όταν πέθανε η μικρή. 


Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν σε νοσοκομεία που είχε νοσηλευτεί, έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού δεν υπήρχε κεταμίνη. Τουλάχιστον εκείνο το διάστημα που είχαν παρθεί τα συγκεκριμένα δείγματα αίματος.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Καλεντέρης ανέφερε ότι η κεταμίνη είναι μία ουσία που «φεύγει» γρήγορα από τον οργανισμό. Επομένως, αν τα δείγματα πάρθηκαν έστω και μία ώρα μετά, θα μπορούσαν να βγουν αρνητικά και να έχει ήδη μεταβολιστεί η κεταμίνη «αν δεν έχει δοθεί σε τεράστιες ποσότητες».


Ο κ. Καλεντέρης πρόσθεσε ότι οι τρίχες της Τζωρτζίνας μπορούν να δείξουν με μεγάλη σιγουριά αν είχε λάβει ή όχι κεταμίνη το παιδάκι, τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.