Τελευταίες Ειδήσεις

« ΣΤΑ….ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


 (  Ιδιαίτερα έντονη η «δυσοσμία» από τον πρόσφατο διαγωνισμό.)

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Ένας τομέας με ιδιαίτερα σκοτεινό και σκληρό περιεχόμενο που κρύβει πολλά συμφέροντα, με άκρως επιμελή τρόπο. Ενώ αποτελούν ,μεταξύ άλλων υπηρεσιών,όπως ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός, το αντικείμενο που ενώ ποτέ δεν έπρεπε να εκχωρηθεί ,δυστυχώς εκχωρήθηκε και παραδόθηκε αμαχητί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος αποκομιδής των !!!

Αγαπητοί συνδημότες,

Είδε το φως της δημοσιότητας προχθές ,όχι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού- οι υποψήφιοι ήταν μόνο ένας- αλλά το ύψος της έκπτωσης που από 58% της προηγούμενης χρονιάς κατέπεσε στο 17,36% ,που στην πράξη σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση για τους δημότες του Δήμου Μετεώρων 205.000 ευρώ!!!

Το απίστευτο σ΄αυτή την περίπτωση είναι πως δεν αναλαμβάνει κανείς την πολιτική ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό- εν προκειμένω η δημοτική αρχή-προβαίνοντας στην ακύρωση του διαγωνισμού και στην επαναπροκήρυξη νέου,αφαιρώντας αχρείαστα και  πλεονάζοντα  κριτήρια  και προσελκύοντας  το ενδιαφέρον και άλλων εργολάβων ,στοχεύοντας πάντα σε  ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης ,ούτως ώστε να επιτευχθεί  μια κάθετη μείωση του κόστους στα περυσινά ίσως επίπεδα ή έστω με μια μικρή απόκλιση λόγω της αύξησης των καυσίμων.

Αγαπητοί συνδημότες,

Τα χρήματα που δίνονται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Μετεώρων για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι πάρα πολλά. Πολλά επίσης είναι τα περίεργα έως σκοτεινά σημεία. Αναπάντητο εξακολουθεί να παραμένει το εύλογο ερώτημα που πρόσφατα δημοσίως έθεσα σε ραδιοφωνική συνέντευξη: Πώς είναι δυνατόν τα τελευταία 12 χρόνια ο ίδιος υπάλληλος του δήμου ( ο μέχρι πρότινος πλέον προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών ) ,να συντάσσει του διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων ,και ο ίδιος εργολάβος -εν προκειμένω ,ως μοναδικός ενδιαφερόμενος-να επιλέγεται για την εκτέλεση του έργου; Περιττό να τονίσω πως όταν στις διαγωνιστικές διαδικασίες υπάρχει μόνον ένας ενδιαφερόμενος ,φυσικό επόμενο είναι η έκπτωση να είναι αστεία έως γελοία.

Αγαπητοί συνδημότες,

Συχνά για να προσδώσουμε κύρος και μεγάλυτερη υπόσταση σε έναν διαγωνισμό,επιλέγουμε βαρύγδουπες αναφορές και προσδιορισμούς για έναν διαγωνισμό(φυσικά χρησιμοποιώντας το γράμμα του νόμου): Διεθνής διαγωνισμός σου λέει ,δεν θα τον αμφισβητήσει κανένας( Αφού λοιπόν ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα ας προσθέσουμε κι εκεί που ουσιαστικά δεν χρειάζονται προϋποθέσεις -κριτήρια αποκλεισμού κάποιων που δεν τις-τα  τηρούν,ούτως ώστε εμμέσως πλην σαφώς να φωτογραφίσουμε την τελική μας επιλογή.)

Πάντως εμένα προσωπικά με εντυπωσιάζει το γεγονός πως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, δεν ασχολούνται ενδελεχώς, με όλες τις διαδικασίες αυτού του είδους,  ασκώντας ουσιαστικό έλεγχο, για να πέφτει άπλετο φως και να μηδενίζονται οι σκιές που πλανώνται .Οι διαπιστώσεις για μένα δεν αρκούν ,το θέμα είναι αν πραγματικά υπάρχουν ευθύνες και αν ναι γιατί δεν αποδίδονται.

Αγαπητοί συνδημότες,

220.000 ευρώ πέρυσι το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών με ΦΠΑ,

425.000 ευρώ φέτος , διαφορά με στρογγυλοποιημένα τα ποσά, 205.000 ευρώ!!!!

Εύκολα να καταλάβει κανείς πως το κόστος ανάθεσης είναι εξόφθαλμα υψηλό.

Εξ ίσου εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως κανείς σεβασμός δεν υπάρχει στα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου. Ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο για μια ακόμη φορά θα ματώσουν τα οικονομικά του δήμου και οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο.

Αγαπητοί συνδημότες,

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως τα απορρίμματα, μια αμιγώς ανταποδοτική υπηρεσία ,χωρίς ίχνος πολιτικής ευθύνης ,γίνονται παιχνίδι στις πλάτες των δημοτών του δήμου μας ,δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στην δημοτική αρχή  να σηκώσει μια κούφια ρομφαία ,ανέξοδων αναφορών, για την υπεράσπιση των διαδικασιών.

Ο Φαρισαϊσμός σ’όλο το μεγαλείο του!!!!!

                                                                   ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.