Τελευταίες Ειδήσεις

Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ - Καταιγισμός ερωτήσεων


Πάνω από 9 ώρες διήρκεσε η μαραθώνια κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου χθες στη ΓΑΔΑ σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα του θανάτου της 6 μηνών Ιριδας.


Ηαδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ μαζί με τον δικηγόρο της, αφού πρώτα υπέγραψε την κατάθεσή της, μετά από καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε από τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα του θανάτου του 6μηνου βρέφους.


Η κατάθεσή της κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας το πρωινό μετά τον θάνατο του βρέφους. 


Η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε να εξιστορήσει αναλυτικά και με λεπτομέρειες τι έγινε την ημέρα που πέθανε η Ίριδα, τόσο για την ώρα διαπίστωσης θάνατου του βρέφους και ειδοποίησης του ΕΚΑΒ όσο και για την ενημέρωση του πατέρα, Μάνου Δασκαλάκη. 


Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Δήμητρας Πισπιρίγκου, οι επόμενες κινήσεις των αστυνομικών είναι να λάβουν κατάθεση από την πρωταγωνίστρια της συγκλονιστικής υπόθεσης, εν προκειμένω, τη Ρούλα Πισπιρίγκου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να πάρει κατάθεση και από τη μητέρα των τριών, όπως όλα δείχνουν, δολοφονημένων παιδιών.


Στη συνέχεια θα συντάξουν ολοκληρωμένη τη δικογραφία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας την οποία και θα διαβιβάσουν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.  Έπειτα ο εισαγγελέας και ο ανακριτής θα αποφασίσουν αν θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις και σε ποιους.


«Η Πισπιρίγκου έχει κατασυντριβεί»


Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις ραγδαίες εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης, ανέφερε: 


«Οι αντιδράσεις της είναι αυτές που όλοι θα περιμένατε, έχει κατασυντριβεί, διότι μετά από τις κατηγορίες για το θάνατο του πρώτου της παιδιού, της Τζωρτζίνας, με μια κατηγορία που θα αντιμετωπίζαμε μέσα στις πρώτες εβδομάδες, τώρα ήρθε ένα δεύτερο χτύπημα, που δεν μπορεί να το πιστέψει. Δεν το πίστευε ότι μπορεί να της αποδοθούν κατηγορίες για τις δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών».


Κληθείς να απαντήσει στο αν η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της έμαθε για το πόρισμα του ιατροδικαστή, απάντησε πως «τα άκουσε και δεν μπορεί να δώσει ερμηνεία, αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν τα είπαν αυτά οι πρώτοι ιατροδικαστές, γιατί είπαν άλλα. Δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγινε αυτή η ανατροπή».



 

Ξεκαθάρισε, πάντως πως, «όταν θα έχουμε το πόρισμα, θα απευθυνθούμε σε περαιτέρω τεχνικούς συμβούλους, διότι αν μας πουν ότι δεν είναι τόσο μονοσήμαντο όσο παρουσιάζεται, τότε έχουμε πολύ δρόμο».


Ο νομικός είπε πως δεν έχει μιλήσει με την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, της οποίας η κατάθεση ολοκληρώθηκε μετά από καταιγισμό ερωτήσεων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω διώξεων.


«Στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου»


Στέλνοντας, τέλος, το μήνυμα της κρατούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε πως «διακηρύσσει την αθωότητά της, δεν ξέρει πώς να περάσει στην κοινωνία ότι είναι αθώα. Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ότι της αποδίδονται κατηγορίες για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών».


Πιθανός ο πειθαρχικός έλεγχος σε ιατροδικαστές για Μαλένα και Ίριδα


Παράλληλα, μετά τα νέα δεδομένα από το δεύτερο πόρισμα, δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ευθύνες για τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.


Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, όσον αφορά τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 


Για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της Τζωρτζίνας, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέα.


Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, το οποίο είναι αποκαλυπτικό, καθώς αναφέρεται ότι τα δύο κορίτσια «δολοφονήθηκαν» και δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, αλλά από ασφυκτικό θάνατο, αναμένεται να ερευνηθεί αν έγιναν οι διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές όπως προβλέπεται.


Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 δεν αποκλείεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος από τον υπ. Δικαιοσύνης αναφορικά με τους ιατροδικαστές που πρώτοι είχαν εξετάσει τις σορούς της Μαλένας και της Ίριδας.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.