Τελευταίες Ειδήσεις

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα εκθέτετε τον κ. Πρωθυπουργό


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ ΕΛΠΙΔΑ 21-12-2019

 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα είναι γνωστή η ευαισθησία του κ. Πρωθυπουργού στα Άτομα με Αναπηρία και η μέριμνά του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της Χώρας η Νέα Δημοκρατία, τον Αύγουστο του 2019 ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά και στους οποίους υποσχέθηκε κάθε βοήθεια για την επίλυσή τους.

Εν όψει λοιπόν αυτής της ευαισθησίας του κ. Πρωθυπουργού βλέπω, από τις μέχρι σήμερα ενέργειές σας, ότι εσείς δεν τρέφετε και πολύ μεγάλη συμπάθεια γι’ αυτό  το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Όταν στις 21-12-2019 ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα Τρίκαλα, όπου εγώ με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ-‘’Ελπίδα’’ τον συναντήσαμε, δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει προσωπικά το έργο για τη δημιουργία ‘’Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (με πρόβλεψη Διανυκτέρευσης)’’, το οποίο θα κατασκευαστεί στην έκταση που δώρισα εγώ και η Γιάννα η γυναίκα μου στο Δήμο Τρικκαίων, με σκοπό να στεγάσει όλα τα παιδιά ΑΜΕΑ του Νομού μας.

Δυστυχώς η παρούσα Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος κ. Δημήτριος Παπαστεργίου), από τη στιγμή που εγώ και η σύζυγός μου εκφράσαμε την επιθυμία μας για τη δωρεά του κτήματός μας, δεν επιθυμούσε(;) ή δεν ήθελε(;) τη δωρεά και κωλυσιεργούσε την όλη διαδικασία. Έτσι στις 20 Φεβρουαρίου 2018, κε Αντιπεριφερειάρχα, εγώ μαζί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΜΕΑ-‘’Ελπίδα’’ σας επισκεφθήκαμε στο Γραφείο σας, παρόντος και του τότε αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ψύχου, όπου σας κάναμε γνωστή αυτή την πρόθεσή μας, προκειμένου η Περιφέρεια να βοηθήσει οικονομικά, εφόσον θα είχε τη δυνατότητα, για την υλοποίηση του έργου. Μόλις θέσαμε υπ’ όψιν σας το θέμα, ‘’αμέσως και εν ψυχρώ’’ μας δηλώσατε ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση του έργου.

Μετά την παραπάνω επίσκεψή μας στο Γραφείο σας, επανήλθαμε, εγώ και τα μέλη του Συλλόγου ‘’Ελπίδα’’, εκ νέου στις 5 Αυγούστου 2018, με σκοπό να μας κλίσετε ραντεβού με τον κ. Περιφερειάρχη, προκειμένου να τον επισκεφθούμε. Η απάντησή σας ήταν ότι ‘’μέχρι το τέλος του μήνα (Αυγούστου) δεν μπορεί να μας δεχθεί’’. Για το χρονικό διάστημα μετά τον Αύγουστο δεν ενημερώθηκα ποτέ αν θα μπορούσε να μας δεχθεί. Εγώ ακόμα αναμένω…..

Τον Ιανουάριο του 2021, όπως πληροφορήθηκα, ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στα αρμόδια Υπουργεία να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 3.000.000,00 ευρώ και την υλοποίησή του, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας. Κατόπιν αυτού έγινε η σχετική μελέτη της κατασκευής του έργου από τον Δήμο Τρικκαίων και η Περιφέρεια προέβη στη δημοπράτηση του έργου. Αναδείχθηκε ο εργολάβος και η πίστωση του έργου εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα στις 19 Ιουλίου 2021, προκειμένου να δείξετε το ‘’ενδιαφέρον’’ σας και να φανείτε ‘’αρεστός’’ στο τρικαλινό κοινό και γενικώτερα, δώσατε συνέντευξη στην Εφημερίδα ‘’Πρωϊνός Λόγος’’ (δημοσιογράφος Ευαγγελία Κάκια), ότι οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021!!! (Οποία συνέπεια και ειλικρίνεια!!).

Τον Μάϊο του 2022 σας έστειλε επιστολή ο Σύλλογος ΑΜΕΑ-‘’Ελπίδα’’ για ενημέρωση εάν και πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ουδεμία απάντηση.

Στις 9 Ιουνίου έστειλα επιστολή, μέσω του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, για να τύχω κι εγώ ενημέρωσης περί του εάν και πότε(;) πρόκειται ν’ αρχίσουν οι εργασίες και άν υπάρχει σχετική πίστωση για την έναρξη των εργασιών εντός του τρέχοντος έτους 2022. Δυστυχώς κι εγώ ευρίσκομαι στην αναμονή!!

Ύστερα απ’ όλα τα παραπάνω θα σας πρότεινα να συναντηθείτε με τον κ. Δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ώστε να αποφασίσετε πότε και αν ξεκινήσετε(;) το έργο και να ενημερώσετε περί αυτού το Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στο οποίο μέχρι σήμερα είστε εκτεθειμένος και να σταματήσετε τους ‘’κομπασμούς’’ και το ‘’ενδιαφέρον’’ σας, με συνεντεύξεις και ανακοινώσεις, για την υλοποίηση του έργου.

 



Με το προεδρείο του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΕΛΠΙΔΑ

Στο χώρο που θα δημιουργηθεί η δομή ΑΜΕΑ

Δεκέμβριος 2017

 

 

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.