Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τουρνουά μπάσκετ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.



Με το σύνθημα «Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται... ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!», που είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του Κώστα Βάρναλη, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, στα Τρίκαλα αλλά και σε όλη τη χώρα, διοργανώνουν αυτές τις μέρες  τα Μαθητικά Φεστιβάλ.

Στα Τρίκαλα η δυναμική εκκίνηση έγινε με το μαθητικό τουρνουά Μπάσκετ της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που διοργάνωσαν οι μαθητικές οργανώσεις Τρικάλων της ΚΝΕ, με μαζική συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και με φοιτητές του ΤΕΦΑΑ .

Από το νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής  δεκάδες μαθητών βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό σχολείο στο Τζαμί, ώστε να διαμορφώσουν το χώρο, να φτιάξουν τις ομάδες και να διεξάγουν το τουρνουά. Η μαζική συμμετοχή των μαθητών, δείχνει την ανάγκη των μαθητών, να αθληθούν, να ξεσκάσουν αφού η δύσκολη σχολική χρονιά που πέρασε, χωρίς μέτρα προστασίας στα σχολεία, με το «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων και την τηλεκπαίδευση, ενώ μαθητές όπως αυτοί της Γ’ Γυμνασίου, για πρώτη φορά έδωσαν εξετάσεις στο σχολείο, έχουν γεμίσει με άγχος τους μαθητές. Ταυτόχρονα, οι μαθητές έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά, που όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται μία ναρκωκουλτούρα, με ευθύνη του κράτους, αφού η ενημέρωση για τα ναρκωτικά είναι ανύπαρκτη, ενώ και τις ελάχιστες δομές που υπάρχουν θέλουν να τις κλείσουν.

Πριν την έναρξη του τουρνουά, έγινε συζήτηση με τους μαθητές, όπου αναδείχθηκε από τα μέλη της ΚΝΕ για ποιο λόγο είμαστε ενάντια στα ναρκωτικά και σε κάθε ουσία που καταστέλλει τη σκέψη.

Με βασικό σύνθημα «Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικούμε ΖΩΗ ΟΛΌΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ».

Παράλληλα έγινε συζήτηση με τους μαθητές, όπου μιλήσαμε για τις καθημερινές δυσκολίες, τις αγωνίες τους και τα προβλήματα, αλλά κυρίως για την ανάγκη να στείλουν το μήνυμα πως τα όνειρα και οι ανάγκες τους δεν χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή 24 Ιούνη που θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις  του  Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο Τζαμί με έναρξη  στις 7:00μμ.

 

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 

  • Συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία : «Άκου τι είπαν…για τον πόλεμο»
  • Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα από μαθητές του Μουσικού σχολείου.
  • Συναυλία rap με τους Urban Pulse
  • Escape room ενάντια στα ναρκωικά
  • Γωνιά του ΕΠΑλίτη, με ξεχωριστή συζήτηση για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με είδικότητες, μαθητεία κλπ.Και πολλές άλλες δράσεις.

 

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

19/6/2022

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.