Τελευταίες Ειδήσεις

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ… «ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗ»

 


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

            O Πήλιος Γούσης, ήταν Σουλιώτης πολεμιστής, που έμεινε στην Ιστορία ως προδότης του Σουλίου.

            Ο άνθρωπος αυτός, Σουλιώτης όντας, το 1803 βοήθησε τον γιό του Αλή Πασά, Βελή Πασά, να εκπορθήσει το Σούλι από ένα αφύλακτο μονοπάτι.

            Ήταν έμπιστος του Τουρκοαλβανικού στρατηγού Ζελιχτάρ Μπότα.

            Το Σούλι έπεισε και οι κάτοικοι διεσκορπίσθησαν στις γύρω περιοχές.

            Έτσι ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, στο ποίημά του «Ο καλόγερος» παρουσιάζει τον Πήλιο Γούση να καλεί «τον καλόγερο του Κούγκι» να παραδοθεί.

            Είναι γνωστό πως την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, τους προδότες, όμως κανένας.

            Πολλά γράφονται στα Μ.Μ.Ε. για τον ρόλο των συμμάχων μας και πως η Συμμαχία, από την δεκαετία του 1950, άνοιξε τις παράνομες ορέξεις της Τουρκίας.

            Πάντως, για την ερχόμενη Σύνοδο το ΝΑΤΟ στην Ισπανία, σήμανε Συναγερμός στο Μαξίμου. Σκληρό Πόκερ αναμένεται να παιχθεί για το Ελληνικό Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά.

            Η ομοθυμία και η σύμπλευση όλων των πολιτικών Δυνάμεων της χώρας και η ενότητα του Ελληνικού Λαού, δίνουν μεγάλο αβαντάζ, για Εθνικές απαντήσεις στο Σουλτάνο της Νεοοθωμανικής Αυτοκρατορίας.

            Φυσικά, οι δήθεν … σύμμαχοι, είναι λίγοι με το δίκαιο της χώρας μας, λίγοι είναι αδιάφοροι και ορισμένοι, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία έχουν κάνει στην Τουρκία επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και φυσικά θέλουν να προασπίσουν της οικονομικές τους επενδύσεις. Ψάχνουν, λοιπόν, για σύγχρονο «Πήλιο Γούση», που στο όνομα του Εθνικού Συμφέροντας, μπορεί να ξεπουλήσει τα Ιερά και όσια της φυλής.

            Επειδή κάτι τέτοιο είναι σήμερα πολύ βαρύ, προσπαθούν να κάνουν καταμερισμό ευθυνών σε πολλά πρόσωπα και ενδεχομένως και σε πολλά πολιτικά κόμματα.

            Οι πολίτες αυτής της χώρας, όμως δεν είναι διαθέσιμοι να ξεπλύνουν τα διακρατικά συμφέροντα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης.

            Το ΝΑΤΟ και ορισμένοι… δήθεν σύμμαχοι, που προσπαθούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις και ανοιχτά τονίζουν το «Βρίτετα», κάνουν μεγάλο λάθος.

            Η χώρα μας είναι μεγάλη εγγύηση για την Ασφάλεια και την Ειρήνη στο Αιγαίο και την Μεσόγειο και δεν μπορεί να συγκριθεί με την μεγαλομανία του «Αρχιπειρατή» Ερντογάν.

            Γι’ αυτό, ας σταματήσουν τους εκβιασμούς και την ουδέτερη στάση, καθώς και τον βρώμικο εξοπλισμό της Τουρκίας.

            Μπορεί να μας χωρίζει άβυσσος με τις πολιτικές επιλογές του σημερινού Πρωθυπουργού, εκτός απ’ αυτή, που σχετίζεται με την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας.

            Έτσι κάνουν λάθος να προσπαθούν να βρουν νέους Πήλιου Γούσηδες, ό,τι κι αν τους τάξουν, ο,τι κι αν τους υποσχεθούν.

            Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να πουν το «Νυν υπερ πάντων ο αγών».

            Μακάρι να μην χρειασθεί…!

 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.