Τελευταίες Ειδήσεις

125 χρόνια ιστορίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων


Μια μοναδική, όμορφη και ταυτόχρονα συγκινητική βραδιά, έζησαν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων, για την εκδήλωση εορτασμού των 125 χρόνων από την ίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων (1896-2020).

Στο πρώτο της μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων 1896-2020» του Οδυσσέα Τράντου. Στο δεύτερο μέρος τιμήθηκαν όλοι οι πρόεδροι, οι αρχιμουσικοί και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής σε όλο το διάστημα της ιστορίας της. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης, απόστρατος Πλωτάρχης και αρχιμουσικός της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ την παρουσίαση είχε η Δώρα Σαργιώτη, πολιτικός μηχανικός του Δήμου Τρικκαίων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση ορισμένων σημαντικών γεγονότων, από την οπτική όμως του μουσικού συνόλου που έγραψε την δική  του ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων. Επίσης έγινε γνωριμία με έμπειρους και καταξιωμένους αρχιμουσικούς που υπηρέτησαν τη Δημοτική φιλαρμονική και προσέφεραν σημαντικό έργο στην παιδεία και στον πολιτισμό. Τέλος, από τα μέλη της σημερινής Δημοτικής Φιλαρμονικής ακούστηκαν επιλεγμένα μουσικά κομμάτια – σταθμός στη μακρόχρονη ιστορία της.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων, ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και οι «Εκδόσεις Κρούπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.