Τελευταίες Ειδήσεις

Λέσχη Ανάγνωσης ΚΚΤ-Συνομιλία με τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου


Μια ξεχωριστή και πολύ αγαπημένη συγγραφέας ήταν καλεσμένη της Βιβλιοθήκης στη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου ΣΔΕ Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, η κυρία Ελένη Πριοβόλου.

Η κα Πριοβόλου μίλησε για την ανάγκη της να εκφραστεί μέσω της λογοτεχνίας και μοιράστηκε με τα μέλη εμπειρίες από τη ζωή της και την συγγραφική της πορεία. Τα μέλη συζήτησαν με τη συγγραφέα για το έργο της «Στη ζωή νωρίς νυχτώνει», που ήταν και το θέμα της συνάντησης, και εξέφρασαν απόψεις, σκέψεις και συναισθήματα, ενώ εντυπωσιάστηκαν από το λυρισμό και τη ποιητικότητα του λόγου της. Η πλοκή του βιβλίου, που εξελίσσεται σε Αθήνα και Λίβανο, ενθουσίασε τα μέλη και ζήτησαν από τη συγγραφέα να μιλήσει για το ταξίδι της στη Βηρυτό και να περιγράψει τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Η πολυσχιδής αφήγηση, η εξιστόρηση γεγονότων, η αναφορά σε κοινωνικές αντιθέσεις, οι μυρωδιές  και τα χρώματα της Ανατολής παρέσυραν τα μέλη σε μια «περιπλάνηση» στη σύγχρονη ιστορία του Λιβάνου.

Η εξωστρέφεια και η θετική αύρα της συγγραφέως δημιούργησαν ένα αισιόδοξο κλίμα στα μέλη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε με πάθος και ειλικρίνεια στις έννοιες «ελευθερία» και «δικαιοσύνη» και τη σημασία των δυο αυτών λέξεων στη δική της κοσμοθεωρία.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Πριοβόλου για την εποικοδομητική συζήτηση και την αποδοχή της πρόσκλησής μας, καθώς και τις εκδόσεις Καστανιώτη για τη δωρεά των αντιτύπων προς τα μέλη της Λέσχης.

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.