Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-Κανένας φαντάρος και αξιωματικός δεν πρέπει να στραφεί ενάντια στον λαό


Άρθρο του Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας


Από παλιότερη άσκηση του στρατού στο Κιλκίς, για την καταστολή πλήθους διαδηλωτών

Από παλιότερη άσκηση του στρατού στο Κιλκίς, για την καταστολή πλήθους διαδηλωτών

Οι «εκπαιδευτικοί» συναγερμοί αυξάνονται σε πολλά στρατόπεδα το τελευταίο διάστημα με σενάριο την αντιμετώπιση από τον στρατό «πραγματοποίησης αντιπολεμικής διαδήλωσης έξω από το στρατόπεδο, με πιθανή εισβολή».

Ενας από αυτούς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/5/2022 στις 9.30 το βράδυ, με διαταγή για ενεργοποίηση του Τμήματος Αμεσης Επέμβασης από τον αξιωματικό υπηρεσίας σε στρατόπεδο στο Λουτράκι Κορινθίας.


Μάλιστα, με βάση το «σενάριο», έστειλαν στην πύλη ένοπλο τμήμα με πυρομαχικά για να αντιμετωπίσει το «πλήθος που διαδήλωνε ενάντια στον πόλεμο». Το περιεχόμενο της εν λόγω «εκπαίδευσης» απευθυνόταν σε φαντάρους, υποψήφιους έφεδρους αξιωματικούς και στελέχη των μονάδων του συγκεκριμένου στρατοπέδου.


Πρόκειται για απαράδεκτη και οργανωμένη προβοκάτσια. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το κίνημα ενάντια στον πόλεμο δεν στρέφεται ενάντια σε στρατόπεδα, φαντάρους και αξιωματικούς.


Οι νέοι στρατευμένοι και οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί, παιδιά του λαού που υπηρετούν τη θητεία τους, έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την εναντίωσή τους σε τέτοιες ενέργειες. Δεν έχουν καμία δουλειά να συμμετέχουν σε ενέργειες που στρέφονται ενάντια στον ίδιο τον λαό και τα δικαιώματά του που ορκίστηκαν να υπηρετούν.


Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να βρίσκουν πλατιά καταδίκη και την άρνηση συμμετοχής, χωρίς δεύτερη σκέψη.


Είναι δικαιολογημένα ο προβληματισμός και η ενόχληση αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατοπέδου στο Λουτράκι Κορινθίας γι' αυτές τις ενέργειες. Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί πρέπει να απορρίψουν την εμπλοκή τους σε ρόλο και αποστολή που στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε πιθανό εχθρό.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τις βαθιά αντιδραστικές και επικίνδυνες ενέργειες που μεθοδεύονται ανοιχτά σε βάρος του λαού, επιδιώκοντας να στρέψει τους φαντάρους και τους έφεδρους αξιωματικούς, παιδιά του λαού, ενάντια στο αντιπολεμικό κίνημα, στους ίδιους τους γονείς, στα αδέρφια και τους συναδέλφους τους που συμμετέχουν σε αυτό.


Οι ενέργειες αυτές αποτελούν βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης, στοχοποιούν τον λαό για να αναπτύξουν μέτρα συνολικής βίας και καταστολής χρησιμοποιώντας ακόμα και τις Ενοπλες Δυνάμεις σε βάρος του.


Σχέδια για την «καταστολή διαδηλώσεων» και τον «αγώνα σε κατοικημένες περιοχές» άλλωστε υπάρχουν επίσημα από το κράτος, τους μηχανισμούς του και τις υπηρεσίες του. Στα επίσημα κείμενα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μάλιστα γίνεται αναφορά στους «εσωτερικούς κινδύνους», στην «εσωτερική ασφάλεια», στην «τρομοκρατία», στον «κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης» κι άλλες έννοιες που αν δει κανείς την περιγραφή που τους προσδίδουν συγκαταλέγουν ενέργειες και δραστηριότητες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


Η περίοδος δεν είναι τυχαία γιατί, καθημερινά, πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις και οι δραστηριότητες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στη συμμετοχή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτόν. Εκατοντάδες εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και επιτροπές ειρήνης σε όλη τη χώρα εκφράζουν τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού και την καταδίκη των ληστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, από τη μια, και της Ρωσίας, από την άλλη, που αιματοκυλούν έναν ολόκληρο λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται εκεί που χτυπά η καρδιά του λαού και της νεολαίας, σαρώνουν κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και σχολείο, μπαίνουν μαχητικά μπροστά με συμβολικές πρωτοβουλίες καταγγελίας της παρουσίας αμερικανικών και ΝΑΤΟικών Ενόπλων Δυνάμεων σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων, ελληνικά στρατόπεδα.


Καθημερινά περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί τους κινδύνους που επιφυλάσσουν οι επιθετικές ενέργειες της κυβέρνησης. Γίνεται ευρύτερα αντιληπτό πως στην Πολωνία όπου διατάχτηκαν να πάνε 50 φορτηγά με το αντίστοιχο προσωπικό, δεν στάλθηκαν για την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον πόλεμό τους, μέσω της Ουκρανίας, με τη Ρωσία.


Δικαιολογημένη είναι η ανησυχία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων αφού από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος άλλων λαών, γίνεται αντιληπτό πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας και του λαού.

Καθημερινά βλέπουν στα ελληνικά στρατόπεδα που υπηρετούν και οι ίδιοι, οι υποδομές, τα μέσα και το προσωπικό τους, να μπαινοβγαίνουν ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι μονάδες που βάζουν Ελληνες στρατιώτες να κάνουν υπηρεσίες για να εξυπηρετούν τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς.


Δεν αρμόζει αξιωματικοί και φαντάροι να συμφωνούν σε πολεμικές αποστολές εκτός συνόρων και για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι δεν πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή, όπως τους ζητείται, ούτε «εθελοντική» ούτε επί πληρωμή, ως μισθοφόροι. Οταν ο στρατός καλείται να υπηρετήσει, όπου Γης, τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της, δεν προστατεύει τα συμφέροντα του λαού. Αυτό το γνωρίζουν καλά και γι' αυτό να μην πάνε μισθοφόροι οι Ελληνες στρατιωτικοί.


Η πολύμορφη στήριξη και αλληλεγγύη στους νέους στρατευμένους οι οποίοι περήφανα καταγγέλλουν τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας με όλους τους τρόπους, στις αναφορές των μονάδων τους και στις επιστολές διαμαρτυρίας τους, πρέπει να εκφραστεί εδώ και τώρα από όλα τα εργατικά σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια.

Οπως ανέφερε ένας σμηνίτης στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, «οι νέοι που υπηρετούμε τη θητεία μας είμαστε τα δικά σας παιδιά (...) Οι Ελληνες φαντάροι έχουμε αξίες και ιδανικά! Εχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Δεν παρουσιαστήκαμε στον στρατό για να βαράμε προσοχή στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικάνους και τους ΝΑΤΟικούς, οι οποίοι αλωνίζουν στα ελληνικά στρατόπεδα ελεύθερα και με τη βούλα της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Ως νέος στρατευμένος, είμαι αντίθετος να συμμετέχω εγώ, να συμμετέχει η μονάδα μου, οι νέοι φαντάροι, οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο! Είμαι αντίθετος στην αποστολή τους εκτός συνόρων. Να σταματήσουν τώρα να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά - πολεμικά ορμητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».


Οι ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας πρέπει να σημάνουν για τον λαό, τη νεολαία και τους φορείς του συναγερμό, αφού σηματοδοτούν βήμα κλιμάκωσης στην επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, της ειρήνης και της ασφάλειας της χώρας.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που συμφωνούν με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν διστάζουν να αφήσουν τον λαό της χώρας μας έρμαιο στην ενεργειακή φτώχεια και τα οξυμένα προβλήματα της ακρίβειας. Δεν διστάζουν να στείλουν τον ελληνικό στρατό στον πόλεμο μετατρέποντάς τον σε θύτη.


Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όμως δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, θυμούνται τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση να εγκαινιάζει τον Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ με ΜΑΤ, ξύλο, χημικά, συλλήψεις και προσαγωγές για τον λαό και τη νεολαία που διαδήλωνε ενάντιά της, φτάνοντας μάλιστα στο γραφικό σημείο ο πρώην πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ, «διαβολικά καλό».


Τώρα, με την υπογραφή και τυπικά της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, θα επιδιώξουν με κάθε κόστος να μπει σε εφαρμογή η μετατροπή όλης της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό και αμερικανικό ορμητήριο.


Η εργατική τάξη όμως γνωρίζει πως τα σχέδια της σημερινής ή αυριανής αστικής κυβέρνησης για ενίσχυση της κρατικής βίας και καταστολής μπορούν να πέσουν στο κενό μόνο με τους αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ο λαός της χώρας μας σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες γνωρίζει πως όπλο του είναι οι θέσεις και οι αγώνες που δίνει με το ΚΚΕ, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να εξασφαλίσει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή με τους λαούς πραγματικά αδελφωμένους, πραγματικά κυρίαρχους και νοικοκύρηδες στον τόπο τους.

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός δεν πρέπει να συμμετάσχει εκτός συνόρων στον πόλεμο. Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί διαταγές, να στραφεί ο στρατός και να χτυπήσει τον λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.