Τελευταίες Ειδήσεις

Έρχεται μίνι «καλοκαίρι» με υψηλές θερμοκρασίες


Καλός γενικά καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις, περιορισμένη μεσημβρινή αστάθεια με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και μέτριους άνεμους στο Αιγαίο θα επικρατήσει κατά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως το Σάββατο 14/05 οπότε στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου και θα φτάσει μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 28-29 βαθμούς, ενώ στη Λάρισα τους 31-32 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Υψηλές θερμοκρασίας θα καταγραφούν στη χώρα το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με την ΕΜΥ από το Σάββατο στα ηπειρωτικά της χώρας η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ το Σάββατο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 29 με 30 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, την Αττική και τα κεντρικά της χώρας. Ενώ παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και την Κυριακή.

Χάρτης για το Σάββατο 14 Μάη:

emy sabbato 1

Χάρτης για την Κυριακή 15 Μάη:

emu kiriaki

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.