Τελευταίες Ειδήσεις

Διαγωνισμός Φωτογραφίας από το ΕΚΟΜΕ: Η Θεσσαλία ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο




Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας για την ίδρυση Τοπικού Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών, ενημερώνει ότι το  ΕΚΟΜΕ A.E κηρύσσει  Διαγωνισμό Φωτογραφίας  με θέμα "Η Ελλάδα ένα κινηματογραφικό στούντιο", ο οποίος διεξάγεται ηλεκτρονικά έως τις 18/07/22 με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως ενός ποικιλόμορφου τοπίου, ιδανικού για κινηματογραφικά γυρίσματα. 

Ο Διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους, την εαρινή και τη φθινοπωρινή, με σκοπό την αποτύπωση των διαφορετικών τοπίων της Ελλάδος και των διαφορετικών εικόνων που παρουσιάζουν ανά εποχή.

Ο εαρινός Διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 18/07/22 και καλεί όλους τους χρήστες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συνεισφέρουν με φωτογραφίες που να αποτυπώνουν τοποθεσίες για γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών (film locations), σύμφωνα με τις κατηγορίες που έχουν οριστεί ως εξής: «Αστικό Τοπίο», «Φυσικό Τοπίο», «Σύγχρονο Τοπίο», «Τοπίο άλλης εποχής», «Συνδυασμούς παλιού - νέου», «Χώροι ιστορικού ενδιαφέροντος», «Μουντό - Μελαγχολικό τοπίο», «Δρόμοι», «Θέα», «Βιομηχανικό τοπίο».

Οι καλύτερες τρεις συμμετοχές για κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες διεκδικούν χρηματικά έπαθλα και θα επιλεγούν από το ΕΚΟΜΕ, σύμφωνα με τους Όρους του Διαγωνισμού. Η Ελλάδα, με τα αδιαμφισβήτητα ελκυστικά τοπία της και τα ανταγωνιστικά κίνητρα προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών (cash rebate 40%, tax relief 30%),  έχει κατακτήσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας οπτικοακουστικής κοινότητας και βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις της διεθνούς κινηματογραφίας. Ταυτόχρονα, η στήριξη του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου συνδέεται άρρηκτα με τον εθνικό στόχο να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ο πλέον ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών και παράλληλα να προβληθεί η χώρα μας ως το καλύτερο φυσικό στούντιο (#studiogreece). 

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους του Διαγωνισμού, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα έπαθλα στην ιστοσελίδα: https://photo-contest.ekome.media/

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ανάδειξης σημείων που ενδείκνυνται να αποτελέσουν φυσικά στούντιο έχει προβεί ήδη στην παραγωγή teaser videos προβολής τοπίων και  μνημείων, με σκοπό να προωθηθούν στις εταιρείες ανεύρεσης σημείων για κινηματογραφικά γυρίσματα σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.