Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στην Καλαμπάκα

Με την δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας το περασμένο τριήμερο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με την υποδοχή των ιερών λειψάνων στα προπύλαια του φερώνυμου ναού από τον Μητροπολίτη Σταγών αι Μετεώρων κ. Θεόκλητο, ιερείς και μοναχούς της Μητροπόλεως, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών και στην συνέχεια τελέστηκε αγρυπνία.

Το Σάββατο 14 Μαΐου,παραμονή της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Σύναξης των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας.

Την Κυριακή 15 Μαΐου (του Παραλύτου), ημέρα που πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας, μια που την τέταρτη Κυριακή από του Πάσχα -Κυριακή του Παραλύτου- εορτάζεται η Σύναξις των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, των μοναχών δηλαδή που αγίασαν στα μοναστήρια, τις σκήτες, τα ασκηταριά και στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων.

Την ημέρα της εορτής και ώρα 7.00 το πρωί εψάλλει ο Όρθρος και εν συνεχείᾳ θα τελέστηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 7.00 το βράδυ τελέστηκε ο Εσπερινός και κατόπιν Παρακλητικός Κανών στους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες και στο τέλος έγινε η αποχώρηση των ιερών Λειψάνων οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.