Τελευταίες Ειδήσεις

Η εργατική Πρωτομαγιά, μας έδωσε ώθηση για να συνεχίσουμε να μένουμε ανυπότακτοι!
Χαιρετίζουμε τη μαζική  απεργιακή  πρωτομαγιάτικη  συγκέντρωση  που οργάνωσαν τα συνεπή –αγωνιστικά – ταξικά συνδικάτα και σωματεία στα Τρίκαλα , όπως και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, τιμώντας τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά , καθώς και τις εκδηλώσεις-δράσεις  Σωματείων και των φορέων που προηγήθηκαν.

Χαιρετίζουμε τα σωματεία και  τους  εκατοντάδες εργαζόμενους που με τη στάση τους

-         ακύρωσαν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ  να απονευρώσει το νόημα της απεργίας της εργατικής πρωτομαγιάς, μετατρέποντάς την σε μεταφερόμενη αργία, όπως έκανε παλιότερα και η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ…

-         άφησαν στην άκρη και στην ερημιά  τις  συμβιβασμένες  συνδικαλιστικές ηγεσίες ,όπως της ΓΣΕΕ , του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ,της ΑΔΕΔΥ και του τοπικού νομαρχιακού τμήματός της,          να ψάχνουν αγωνιωδώς  ακροατήριο για να ξεπλύνουν τις «αμαρτίες»  τους και να δοκιμάζουν την ενότητα του κινήματος σε χαριεντισμούς και φωτογραφήσεις με  πολιτικούς και πολιτικάντηδες δεξιοτέχνες της «κωλοτούμπας» ,καθώς και με θεσμικούς τοπικο-διοικητικούς της κυβέρνησης…   

-         έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι παλεύουν για την πραγματική ενότητα των εργαζομένων ,που σφυρηλατείται στους τόπους δουλειάς, στις συλλογικές –μαζικές διεργασίες των σωματείων , των επιτροπών αγώνα ,των αγωνιστικών πυρήνων των εργαζόμενων , που δοκιμάζεται στο δρόμο και στην πορεία των αγώνων για την ανασύνταξη του κινήματος, που βάζει στο στόχαστρο εργοδοσία, κυβερνήσεις, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.   

-          τίμησαν  αγωνιστικά και απεργιακά τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, το δρόμο που χάραξαν χιλιάδες εργάτες σε όλον τον κόσμο για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, των  πολέμων, της προσφυγιάς και της δυστυχίας.

Ο νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι εντάσεις στην περιοχή μας, φέρνουν σε πρώτο πλάνο τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Η απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής στις πολεμικές επεμβάσεις είναι αίτημα που πρέπει να δυναμώσει από κάθε εργατική συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε εργάτη και νέο.

Την ίδια στιγμή απαιτείται αγωνιστική κλιμάκωση σε κλάδους και χώρους δουλειάς για την προστασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος. Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε ως «γενικός Δερβέναγας» η κυβέρνηση είναι πολύ πίσω από τις σημερινές ανάγκες και πίσω ακόμα και από τους ρυθμούς αύξησης του πληθωρισμού, που πλησιάζει πλέον διψήφιο νούμερο.

Είναι ανάγκη να ηχήσει παντού το σύνθημα για αυξήσεις στους μισθούς, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Η υπογραφή της πρόσφατης κλαδικής σύμβασης στις κατασκευές δείχνει το δρόμο. Να δυναμώσει η φωνή για την ουσιαστική ανακούφιση από το κύμα των ανατιμήσεων με μέτρα προστασίας, με κατάργηση φόρων στην ενέργεια, στα καύσιμα, στο ρεύμα, για την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά εργατικούς χώρους και κλάδους, οι αγώνες  για το δικαίωμα στην εργασία, εμπνέουν, δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα, μακριά από τις σειρήνες των αντοχών της οικονομίας, του συμβιβασμού με τα ψίχουλα, της «σωτηρίας» στις κυβερνητικές εναλλαγές, μακριά από τους «κοινωνικούς» διαλόγους και τον βλαβερό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα της COSCO, το δυνάμωμα την αλληλεγγύη στους λιμενεργάτες και στον δίκαιο αγώνα τους, που έσπασε  το κλίμα τρομοκρατίας, απέκρουσε την  προσπάθεια καταστολής και ακύρωσε την  επιβολή της απεργοσπασίας που επιχείρησαν  από κοινού, εργοδοσία και κυβέρνηση, δίνει ελπίδα σε κάθε εργαζόμενο.

Δε θα περάσει η τρομοκρατία και η επιβολή σιωπητηρίου στους αγώνες, δε θα νεκρώσει η φωνή της διεκδίκησης και της αντίστασης μέσα στους χώρους δουλειάς. Οι εργάτες και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την οργάνωση τους, με τη δράση και την πείρα τους θα κάνουν κουρελόχαρτα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.

Η εργατική Πρωτομαγιά, μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι! Να δυναμώσει παντού η αγωνιστική μας απάντηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.