Τελευταίες Ειδήσεις

Γιατί ο Ερντογάν τραβάει το σχοινί


Νέος υβριδικός πόλεμος από την Τουρκία, που ανοίγει ξανά τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών. Αποκλειστικές εικόνες από τα πλοιάρια των Τούρκων διακινητών στο Αιγαίο. Οι αυξημένες πιέσεις στον Εβρο και ο ύποπτος ρόλος ΜΚΟ στην Αδριανούπολη. 

Κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας το αμέσως επόμενο διάστημα περιμένει η Αθήνα. Διπλωματικές πηγές αποδίδουν τη νέα έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας τόσο στον εκνευρισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας ως προνομιακού συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όσο και στον διαφαινόμενο για την Τουρκία κίνδυνο να μην μπορέσει να πάρει τα ανταλλάγματα που ζητά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.


Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αιφνιδιάστηκαν από την προσωπική επίθεση του Τούρκου Προέδρου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θυμούνται πολύ καλά, άλλωστε, πανομοιότυπες δηλώσεις από τον σουλτάνο μετά τα γεγονότα του Εβρου το 2020. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν διακινδυνεύουν καμία πρόβλεψη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια της νέας αναταραχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, πως δεν περιμένουν ένα «θερμό θέρος», όπως το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.