Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής στο 14ο Συνέδριο ΝΔ: «Στηρίζουμε έμπρακτα τη Νέα Γενιά της Πατρίδας μας»


Παρέμβαση στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Θανάσης Παιδής.

Συνειδητή επιλογή του αποτέλεσε η τοποθέτηση στη θεματική ενότητα «Πολιτικές για τους Νέους», καθώς η Νέα Γενιά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την προμετωπίδα στην πορεία ανάπτυξης της Πατρίδας μας.

Παράλληλα, με την ομιλία του ανέδειξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη εφαρμόζουν – και πρόκειται να διευρύνουν – ένα συνολικό πλέγμα πολιτικών ενίσχυσης για τις νέες και τους νέους ώστε να επιτευχθεί το τρίπτυχο «Καλές σπουδές, καλές δουλειές, καλή ποιότητα ζωής».

Αναλυτικά, ο Θανάσης Παιδής στην παρέμβασή του επισήμανε τα εξής:

«Αναμφίβολα η τρέχουσα χρονική περίοδος χαρακτηρίζεται από τις αλληλοδιαδοχικές κρίσεις που επηρεάζουν όλα τα επίπεδα της ζωής και μεταβάλλουν την ατζέντα των προτεραιοτήτων. Μέσα σε αυτό το πολύπλοκο περιβάλλον οφείλουμε να βρούμε μια χαραμάδα που θα ενισχύσει την ελπίδα, θα τονώσει την πρόοδο και θα δώσει ώθηση στην πίστη μας σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Αυτή ακριβώς η προωθητική δύναμη είναι η Νέα Γενιά… Είναι οι νέες και οι νέοι που έχουν ανεξάντλητες πηγές πληροφόρησης, που έχουν κατασταλαγμένες απόψεις για το τι θέλουν στη ζωή τους και πολλοί από αυτούς ξέρουν πως θα ήθελαν τη χώρα τους, τη χώρα μας, την Ελλάδα.

Είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που δεν αρκούνται στις εύκολες υποσχέσεις, άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά από δυσκολίες και αντιξοότητες καθώς είναι η Νέα Γενιά που βίωσε με μεγάλη ένταση τις αλλεπάλληλες κρίσεις… Επίσης, είναι όλοι αυτοί που έχουν πάρει την απόφαση ότι δεν πρόκειται να αποτελέσουν τη «χαμένη γενιά» που κάποιοι επιφύλαξαν – πολύ πρόωρα και εύκολα είναι η αλήθεια  - με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό να σκιαγραφήσουν το μέλλον τους.

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται να δώσει απάντηση η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μέσα στο εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον αρθρώνει έμπρακτα ένα συνεκτικό σχέδιο που έχει σαφή προσανατολισμό, καθώς συνοψίζεται στο τρίπτυχο «Καλές σπουδές, καλές δουλειές, καλή ποιότητα ζωής με ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής».

Όλα αυτά δεν αποτελούν απλά συνθήματα, αλλά έχουν ήδη λάβει «σάρκα και οστά» με τις ενεργητικές πολιτικές που θέσπισε η Κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες αποδίδουν ήδη καρπούς: Μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, πολιτική απόφαση για το «πρώτο ένσημο», προγράμματα του ΟΑΕΔ που θέτουν στο επίκεντρο τις νέες και τους νέους και βέβαια συγκεκριμένες παρεμβάσεις που κρατούν τους νέους στην ύπαιθρο, που δίνουν όλα εκείνα τα εργαλεία στους νέους αγρότες να επενδύσουν στον τόπο τους και να κρατήσουν ζωντανές τις εστίες τους.

Πλέον είναι ειλημμένη απόφαση η Νέα Γενιά να βρίσκεται στο επίκεντρο της πορείας για την ανάπτυξης της χώρας μας. Να προχωρήσουν πολιτικές που θα αποτελέσουν  το έναυσμα της επιστροφής για πολλούς από τις νέες και τους νέους που πήραν τους δρόμους της μετανάστευσης. Να θεσπιστεί το πλαίσιο με το οποίο θα στηριχθούν έμπρακτα οι νέες οικογένειες.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρουν, μπορούν και κυρίως στηρίζουν τις νέες και τους νέους της Πατρίδας μας» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.