Τελευταίες Ειδήσεις

O Πούτιν κλιμακώνει την ένταση: «Θα χτυπήσουμε άμεσα όποιον παρέμβει στην Ουκρανία και απειλήσει τη Ρωσία»


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι οποιεσδήποτε χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία και δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί.


Ο Πούτιν μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.


Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.


Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, μέ βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.


Ζαχάροβα: «Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία»


Tην ίδια ώρα, η Μαρία Ζαχάροβα, απειλεί πλέον με χτυπήματα στο έδαφος χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «θα ήταν επιτρεπτές οι επιδρομές εναντίον μελών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία».


«Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι, για χάρη της διατάραξης της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. 


H αντίδραση της Μαρία Ζαχάροβα ήρθε μετά τη δήλωση του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας James Heappey, ο οποίος ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος.


«Πρώτον, είναι οι Ουκρανοί που λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό. Και δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας.


Υπενθυμίζεται ότι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στον πόλεμο εφόσον ενισχύει με στρατιωτικό εξοπλισμό τους Ουκρανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.