Τελευταίες Ειδήσεις

«ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ»



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Τραγική είναι η κατάσταση στην οποία ζει η κοινωνία μας εδώ και δώδεκα χρόνια.

          Οπωσδήποτε είναι τραγικό να περνάς μέσα από τις … Μυλόπετρες των Μνημονίων, των φυσικών καταστροφών, της Πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία, της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας στην Ενέργεια και στην Διατροφή.

          Ο φόβος για το παρόν και η αβεβαιότητα για το μέλλον κυριαρχούν στους πολίτες και όλοι σκέπτονται τι θα ξημερώσει την επαύριον και ποια τύχη επιφυλάσσει αυτή η κατάσταση για τις επόμενες γενεές.

Η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα πράγματα είναι όχι μόνον βίαιη αλλά και επικίνδυνη.

Περιουσίες χάνονται, άνθρωποι μένουν στον δρόμο, η ανεργία καλπάζει και δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

Οι νέοι, σε ποσοστό 41%, συντηρούνται από τους γονείς ή τους παππούδες και μένουν υπό την ίδια στέγη.

Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά και το 50% των πολιτών στερείται όχι μόνον βασικών αγαθών αλλά ακόμη και την ηλεκτρική ενέργεια.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ενέργεια είναι τραγικές.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε στο Χρηματιστήριο το 100% της Ενέργειας, ενώ άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έβαλαν το 20-30% και κράτησαν το υπόλοιπο υπό κρατικό έλεγχο, για να βοηθήσουν τους πολίτες.

Τα πυροτεχνήματα του Πρωθυπουργού για έρευνες υδρογονανθράκων, που θα αποδώσουν μετά από δέκα και πλέον χρόνια –εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν- θυμίζει σε όλους την φράση «εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια».

Το καλό του Λαού και το εθνικό συμφέρον δεν τα σκέφτεται κανείς. Σωρεία νόμων για τους «Ολιγάρχες» ή τους «Νταβατζήδες», κατά την άποψη πρώην Πρωθυπουργού, αλλά απολύτως τίποτε για τους πολίτες.

Πάντως, ο Τάκιτος, Ρωμαίος Ιστορικός (56-120 μ.Χ.) έλεγε πως «Όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα κράτος, τόσο περισσότερους νόμους έχει».

Έτσι γέμισε η κοινωνία μας από ανέργους, από κατεστραμμένους επαγγελματίες και από εργαζόμενους που εδώ και δέκα χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε ΕΝΑ ευρώ αύξηση στον μισθό ή στην σύνταξή τους.

Την ίδια στιγμή οι αυξήσεις σε αγαθά και προϊόντα έχουν πάρει την ανιούσα και … κατασπαράσσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και το … καλάθι της νοικοκυράς παραμένει απελπιστικά άδειο.

Το 76% του πληθυσμού υποφέρει βάναυσα και το τραπέζι του Πάσχα ή θα είναι άδειο ή θα κοστίσει πανάκριβα.

Μας έφτασαν σε σημείο να λέμε το ψωμί … ψωμάκι.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ευρίσκεται σε ΑΦΑΣΙΑ.

Το Μαξίμου σήκωσε ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στους Ολιγάρχες, ενώ η κοινωνία έχει γονατίσει και μπήκε βαθειά στο … ΕΛΟΣ της Οικονομικής δυσπραγίας.

Στις εκλογές του 2019 οι πολίτες καταψήφισαν την παράλογη και φορομπηχτική πολιτική του Τσίπρα καθώς και το αντεθνικό ‘Σύμφωνο των Πρεσπών» και προσδοκούσαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προστατεύσει τα συμφέροντα του Λαού και της Πατρίδας.

Γι’ αυτό τώρα πολλοί λένε το «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Εξάλλου ο Βίας ο Πριηνεύς, Σοφός του 6ου αιώνα π.Χ. είπε το «Αρχή άνδρα δείκνυσι» δηλαδή η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα.

Η εκλογή Μητσοτάκη ίσως αποβεί μοιραία για πολλά πράγματα.

Το να πολιτεύεται κάποιος ξεκομμένος από τον Λαό είναι πολύ κακό, για τον ίδιο αλλά προπάντων για την χώρα.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata είναι μία τέλεια ακτινογραφία, για την πτωτική πορεία της Κυβέρνησης και για το τι αισθάνονται οι πολίτες.

Το 76% δεν εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό και θεωρεί πως τα μέτρα που παίρνει είναι Ανεπαρκή και Αναποτελεσματικά.

Για τον λόγο αυτό και οι δύο, Μητσοτάκης και Τσίπρας ζητούν … σωσίβιο σωτηρίας και συγκυβέρνηση.

Όποιος σπέρνει Ανέμους θερίζει ΘΥΕΛΛΕΣ …!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.