Τελευταίες Ειδήσεις

Τα εκλογικά!!! Συγχωροχάρτια διά πάσαν αμαρτίαν


Το συγχωροχάρτι υποτίθεται πως απαλλάσσει τον αμαρτωλό από το χρόνο που θα πρέπει να εκτίσει στο Καθαρτήριο ως τιμωρία για τις αμαρτίες του.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι οι ζωντανοί μπορούν να παίρνουν συγχωροχάρτια για λογαριασμό των νεκρών και να τους βοηθούν έτσι επιταχύνουν τη μετάβασή τους από το Καθαρτήριο στον Παράδεισο.
Πριν από τη Μεταρρύθμιση, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πουλούσε συγχωροχάρτια και χρησιμοποιούσε τα έσοδα για να κατασκευάζει μεγαλοπρεπή οικοδομήματα, να
συγκεντρώνει χρήματα στα θησαυροφυλάκιά της.
Ο Πάπας Λέων Ι, ο οποίος βρέθηκε στον παπικό θρόνο στο αποκορύφωμα της Αναγέννησης, από το 1513 ως το 1521, λέγεται ότι έκτισε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη με χρήματα από το συγχωροχάρτια.
Η δυσαρέσκεια του κόσμου για τον πλούτο και τη διαφθορά που περιβάλλει την πώληση των συγχωρητηρίων εξόργισε τον Μαρτίνο Λούθηρο και δίχασε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Προφανώς, λοιπόν, βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα, όπου η άθροιση ψηφαλακίων αγιάζει τα μέσα, αλλά δυστυχώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ένας Μαρτίνος Λούθηρος, που ενοχλημένος από την κατάπτωση της Δυτικής Εκκλησίας κατήγγειλε την πρακτική με τα συγχωροχάρτια θυροκολλώντας ένα 95 θέσεων μανιφέστο διαμαρτυρίας στην πόρτα του ναού της Βιττεμβέργης.                          Στην Ελληνική κοινωνία αποτελεί πλέον κοινή πρακτική η μη τήρηση του λόγου και η διαγραφή κάθε αμαρτήματος, με ένα δεν γνώριζα, είχα αυταπάτες, τώρα το έμαθα. Προτείνω λοιπόν τουλάχιστον η κάθε μορφής παραδοχή να συνοδεύεται και με ένα συγχωροχάρτι, το οποίο να τιμολογείται αναλόγως.

Καλή Ανάσταση και όλοι συγχωρεμένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.