Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα θα απασχολήσουν τους ιστορικούς του μέλλοντος, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο συνοδευόμενη από μια οικονομική κρίση , μια πανδημία και πολέμους. Το βιοτικό επίπεδο των ανεπτυγμένων χωρών χειροτέρευσε  για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο . Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση αστάθειας, αυτοί που βάλλονται περισσότερο είναι οι πιο αδύναμοι. Όσο πιο απροστάτευτες είναι ορισμένες κοινωνικές ομάδες τόσο πιο εκτεθειμένες βρίσκονται στην εκάστοτε κρίση .

Πιο συγκεκριμένα ,στην χώρα μας ενδεικτικά είναι τα στοιχεία για τους νέους ανθρώπους έως 35 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat την πρωτιά στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα με 31,1% . Η χώρα μας είναι επίσης πρωταθλήτρια στην αδήλωτη εργασία των νέων αλλά και μέσα στην πρώτη τριάδα με τους πιο χαμηλούς μισθούς . Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό καθώς το ενδεχόμενο να χαθούν γενιές είναι πιο πιθανό από ποτέ.

 Είναι αρκετές οι φορές που έχει γίνει αναφορά στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας αλλά ουδεμία ουσιαστική λύση έχει δοθεί από την κυβέρνηση. Πως είναι εφικτό, ένας νέος άνθρωπος που αφιέρωσε χρόνο και χρήματα για να σπουδάσει και αμείβεται με ένα μισθό που δεν επαρκεί ούτε για τις υποχρεώσεις του ,να δημιουργήσει οικογένεια ; Αλλά και ένας νέος αγρότης ή επιχειρηματίας πως είναι δυνατόν να σχεδιάσουν το μέλλον τους  μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας ; Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απέδειξαν στα χρόνια διακυβέρνησης τους πως έχουν άλλες προτεραιότητες και αυτές δεν είναι άλλες από την ικανοποίηση των συμφερόντων των ισχυρών που διαχειρίζονται τις τύχες μια ολόκληρης χώρας. Η στοχοποίηση των νέων στην περίοδο της πανδημίας , το νομοσχέδιο για την Παιδεία της κ. Κεραμέως , το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες και η εκκωφαντική απουσία από το ταμείο ανάκαμψης οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου για τους νέους είναι αρκετά για να δείξουν τις προθέσεις των κυβερνώντων .  Το μόνο ελαφρυντικό για την κυβέρνηση είναι πως δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ακολουθεί πιστά τις αρχές και τις αξίες της ,καθώς δεν πρέπει  να  ξεχνάμε πως πρόκειται για μια νεοφιλελεύθερη παράταξη που ασπάζεται την θεωρία της αυτορρυθμιζόμενης αγοράς.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να αναλογιστούμε ποια παράταξη μπορεί να διαμορφώσει την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών . Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη από το ΠΑΣΟΚ . Εξάλλου το έργο που άφησε στα χρόνια της μεταπολίτευσης είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως πρόκειται για τη μοναδική παράταξη που πλήρωσε τα λάθη της και περισσότερο από ότι θα έπρεπε κάποιες φορές.

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενός νέου ανθρώπου με αξιοσημείωτη πορεία στην Ευρωβουλή ,έδωσε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να πολιτευτούν με μοναδική πυξίδα τα όνειρα και τις αξίες τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Γραμματέα στην Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Μετεώρων. Είναι βέβαιο πως το κίνημα μας θα πρωταγωνιστήσει ξανά και είναι η κατάλληλη ευκαιρία ο δήμος μας να εκπροσωπηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε  να αναδειχθούν τα σύγχρονα προβλήματα του τόπου μας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Καλώ τον κόσμο της παράταξης να συμμετάσχει στις διαδικασίες της 8ης Μαΐου αλλά και όλους τους νέους να βγουν στο προσκήνιο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να στερήσει τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

 

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.