Τελευταίες Ειδήσεις

Τα εκλογικά!!! Το γοργό και χάρη έχει, ή όποιος βιάζεται σκοντάφτει;



Η ζωή είναι ο μεγάλος, ο σωστός δάσκαλος. Αυτά που του διδάσκει κάποιου η ζωή, τα λέει και τα ξαναλέει, τα επαναλαμβάνει κάθε φορά που βλέπει το δίδαγμα να γίνεται πάλι αλήθεια. Έτσι προέκυψαν οι παροιμίες που όλοι οι άνθρωποι τις ξέρουν και τους έρχονται αυθόρμητα.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν οπωσδήποτε. Ας γίνουν λοιπόν στην ώρα τους. Ή κάτι είναι απαραίτητο να γίνει, να πραγματοποιηθεί γρήγορα και τότε λέμε, ας το κάνω να τελειώνω μ’ αυτή την έννοια, γι’ αυτό: το γοργό και χάρη έχει.
Υπάρχουν τώρα, άλλα πράγματα, άλλες υποθέσεις που δεν έχουν βιασύνη. Ίσως να μην είναι ευχάριστες οι διεκπεραιώσεις τους.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέμε: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.
Κι άλλες παροιμίες έχουμε που προειδοποιούν ότι η βιασύνη δεν είναι καλό πράγμα.
Όσο βιάζεται η γριά, τόσο κόβεται η κλωστή
Η βιάση ψήνει το ψωμί, μα δεν το καλοψήνει
Βιαστικές κακές πραμάτειες
Απού τρέχει στην αρχή, γλήγορα αποσταίνει
Το γλήγορο και το καλό δεν παν αντάμα και τα δυο
Θα πρέπει οι βιαστικοί να αντιληφθούν ότι η βιασύνη και πολλές φορές η επιπολαιότητα δεν είναι καλός σύμβουλος. Οι αλλαγές και οι ανατροπές χρειάζονται σχέδιο, διάλογο και κοινωνική αποδοχή για να είναι αποδεκτές και επιτυχημένες.
Έτσι αδερφέ μου.....
Το δύσκολο, αλλά το πιο έντιμο είναι να αναμετριέσαι με την αλήθεια και τις αμφιβολίες σου και να διαλέγεις τελικά, χωρίς βιασύνη και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις ή παιχνίδια εντυπώσεων. 
Καμία απόφαση δεν είναι βιαστική όταν παίρνει τον χρόνο της να ωριμάσει και έχει τη δυνατότητα να σου προσφέρει μια καλύτερη προοπτική σε ό,τι μοιάζει να είναι σημαντικό και ουσιαστικό για σένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.