Τελευταίες Ειδήσεις

Τον αείμνηστο Κυρό Σεραφείμ τον έφερε ο λαός και τον κκ. Θεόκλητο τον έστειλε ο ΘεόςΤο πρωινό της Κυριακής, 3 Απριλίου, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόκλητος τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Κυρού Σεραφείμ που έχει ήδη τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Πρόκειται για μία σημαντική μέρα, τόσο μεγάλη, με ουσία και σημασία όσο η επανίδρυση της ιστορικής επισκοπής των ΣΤΑΓΩΝ ως Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ, παράλληλα με τη μονιμοποίησή της.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας που κάναμε όλοι μας εκείνη την περίοδο όπου η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε την ιστορική απόφαση ανασύστασης και ανάρρησης της ιστορικής Επισκοπής των ΣΤΑΓΩΝ σε Μητρόπολη και η τοποθέτηση σε αυτή του μακαριστού Κυρού Σεραφείμ, συμπυκνώνεται στη φράση ότι τον έναν τον έφερε ο λαός και τον άλλον μας τον έστειλε ο Θεός, συνδέοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ιστορία, την παράδοση και την προσφορά της Επισκοπής των ΣΤΑΓΩΝ στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του γένους μας, δίνοντας πλειάδα κληρικών ως θυσία στον αγώνα για τη λευτεριά.

Όλη αυτή την παρακαταθήκη την οποία ο μακαριστός Κυρός Σεραφείμ πραγματικά ανέστησε από την ιστορική λήθη, κλήθηκε να συνεχίσει ο σημερινός Δεσπότης μας κκ. Θεόκλητος και τα δείγματα των πρώτων έργων και ενεργειών του δικαιώνουν απόλυτα την άποψη περί θεϊκής κλήσης.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και στις προσπάθειες του κκ. Θεόκλητου είμαστε όλοι αρωγοί, ως απλοί εργάτες…

 

Με Σεβασμό και Εκτίμηση,

Οι Καλαμπακιώτες

Βλιώρας Σωτήριος  και  Νικολογιάννης Σπυρίδων
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.