Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση με κτηνοτρόφους από την περιοχή των Χασίων είχε ο Γιάννης Χάϊδος


Σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάϊδος, αφού πυκνώνει τις συναντήσεις του με πολίτες και επαγγελματικές ομάδες, καταγράφοντας προβλήματα και συζητώντας για όλες τις εξελίξεις.


Πρόσφατα ο Γιάννης Χάϊδος συναντήθηκε με κτηνοτρόφους από τα χωριά του πρώην δήμου Χασίων, καταγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι. Όπως διαπίστωσε ο ίδιος μετά απ΄αυτή την συνάντηση, υπάρχουν πολύ αυξημένα κόστη σε ενέργεια και πρώτες ύλες παραγωγής και δυστυχώς ακόμη και οι φετινές αυξημένες τιμές γάλακτος που εισπράττουν, δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε το κόστος.


Σήμερα το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, δημιουργώντας πια ένα ασφυκτικό περιβάλλον που σύντομα θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος.  Όπως επεσήμανε ο κ. Χάιδος, είναι προσωπική του δέσμευση να φέρει το ανθρωπιστικό θέμα που προκύπτει για τους κτηνοτρόφους στο περιφερειακό συμβούλιο, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας αλλά και το σώμα, να πάρει πρωτοβουλίες για να μην ερημώσουν οι αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.