Τελευταίες Ειδήσεις

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις Εταιρίες Παρόχους Ενέργειας Ενάντια στις Αυξήσεις στην Ενέργεια


Παρασκευή  29  Απρίλη

 

(ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα)

 

Προσυγκέντρωση  11 π.μ.  Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

 

            Για δώδεκα και πλέον χρόνια πληρώνουμε τη μια κρίση μετά την άλλη, με φτωχοποίηση, τρία μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους. Πληρώνουμε και την ανάκαμψη, καταβάλλοντας μόνιμα νέες θυσίες για να θωρακιστεί η κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων.

            Με δεδομένο ότι η τιμή του ρεύματος έχει ήδη πενταπλασιαστεί και την ακρίβεια να καλπάζει σε όλα τα αγαθά, στα καύσιμα λόγω και των υπέρογκων έμμεσων φόρων, κυριολεκτικά μας έχει γονατίσει.

             Εμείς οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές μας και ο λαός συνολικά, αφού πληρώσαμε την κρίση, με άμεσες περικοπές στους μισθούς μας, στις συντάξεις και με εκτίναξη των φόρων, πληρώνουμε και την ανάπτυξή τους με ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός μας μέσα απ' τον πληθωρισμό.

Ως εδώ. Δεν αποδεχόμαστε το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα!

 

            Δεν αποδεχόμαστε το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, τα τρόφιμα, σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.  Δεν αντέχουμε να σκεφτόμαστε πως θα ανάψουμε το φως και για πόση ώρα θα το έχουμε ανοιχτό, να δίνουμε το μισό μισθό και σύνταξη σε ρεύμα και τον άλλο μισό μισθό και σύνταξη σε φόρους και ΦΠΑ, να κάνουμε περικοπές στα φάρμακά  και στη διατροφή μας.  Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με τα λίγα ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, για μέτρα δήθεν ανακούφισης, από τις υπέρογκες ανατιμήσεις που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων.

            Ξέρουμε πολύ καλά ότι η φτώχεια που μας βυθίζουν θα είναι εδώ και μετά τους όποιους πολέμους, η ακρίβεια θα συνεχίσει να σημαδεύει τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια, εμείς θα γινόμαστε φτωχότεροι και οι κάθε είδους μεγαλέμποροι πλουσιότεροι, ετοιμάζουν νέα επώδυνα μέτρα για  να πληρώσουμε τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και τις συνέπειες της πανδημίας.

            Τα Εργατικά & Συνταξιουχικά Σωματεία  των Τρικάλων καλούμε όλο τον λαό να δώσει τη δική του απάντηση στην πολιτική της εξαθλίωσής μας για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών. Με την οργανωμένη πάλη μας να επιβάλουμε τα αιτήματά μας με κρίσιμο σταθμό τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς  που οργανώνουμε την Κυριακή 1η ΜΑΗ -10:30πμ- Κεντρική πλατεία Τρικάλων.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:    ● Να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και του Φυσικού Αέριου

● Να καταργηθεί άμεσα η «ρήτρα αναπροσαρμογής» και το χαράτσι της «πράσινης ενέργειας».

● Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης & του ΦΠΑ σε Πετρέλαιο, Βενζίνη,  Αέριο και Ηλεκτρικό Ρεύμα

● Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό. ●Κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο

● Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.  ● Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

● Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων  ένταξης και αύξηση της επιδότησης.  ● Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

● Να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, τους επαγγελματίες.

  Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000.

● Διαγραφή χρεών για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά και επαγγελματίες. ● Διαγραφή χρεών σε τράπεζες & εφορία.

● Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

● Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για το δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης.

● Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.  ● Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.