Τελευταίες Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας




Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής Μετεώρων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 282.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Μετεώρων.

 

 «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και  φιλικό  προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Με το βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημόσιων κτιρίων που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνουμε  και έχουμε σε εξέλιξη ενεργειακές αναβαθμίσεις 68 σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 48,6 εκατ. ευρώ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

           Εφαρµογή συστήµατος θερµοµόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.

           Αντικατάσταση των κουφωµάτων µε νέα θερµοδιακοπτόµενα κουφώµατα

           Κατασκευή θερµοµόνωσης της οροφής

           Αλλαγή φωτιστικών με νέα εξοικονόµησης ενέργειας

           Εγκατάσταση μηχανικού αερισµού

           Αντικατάσταση παλαιού λέβητα πετρελαίου με νέο συμπύκνωσης καθώς και του  καυστήρα, και των λοιπών συστημάτων του λεβητοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.