Τελευταίες Ειδήσεις

Ευχαριστήριο προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής






Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής βίωσαν ένα γαλλικό πασχαλινό έθιμο «το κυνήγι των αυγών» (la chasse aux œufs).

Σύμφωνα με την παράδοση στη Γαλλία οι καμπάνες σταματούν να χτυπούν από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Το βράδυ της Μ. Πέμπτης οι καμπάνες αναχωρούν για τη Ρώμη όπου ο Πάπας τις ευλογεί. Το πρωί του Πάσχα, οι καμπάνες επιστρέφουν για να αναγγείλουν τη χαρά της ανάστασης του Χριστού. Στη Ρώμη, φορτώνονται με τα πασχαλινά αυγά, τα οποία σκορπίζουν στους κήπους, επιστρέφοντας. Το έθιμο είναι να ψάχνουν τα παιδιά, τα πασχαλινά-σοκολατένια αυγά, που είναι κρυμμένα σε κήπους ή σε αυλές.

Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό έψαξαν, ανακάλυψαν και γεύτηκαν τα σοκολατένια αυγά που ήταν κρυμμένα στην αυλή του σχολείου.

Την παραπάνω δράση επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας κ. Σταματία Οικονόμου.

Η Διευθύντρια, το Διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες  του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική προσφορά των σοκολατένιων αυγών και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Ιωάννα Ζιάκα για την αμέριστη βοήθεια που μας παρείχε.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Αικατερίνη Δημουλά



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.