Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: Στα 57.851.511.64 ευρώ το κονδύλι για τους Νέους Αγρότες για τη Θεσσαλία


Στις δυο πολύ πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, όπως ήδη έχει καταγραφεί, το ζήτημα της στήριξης των Νέων Αγροτών είχε αναλυθεί διεξοδικά ανάμεσα στους δυο άντρες, με τον κ. Λιούτα να ζητά την όσο το δυνατόν ευρύτερη και μεγαλύτερη κάλυψη για τη Θεσσαλία και τον Νομό Τρικάλων.

 

Τελικά, οι παρεμβάσεις του Τρικαλινού Βουλευτή οδήγησαν – με πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση από την πλευρά του κ. Λιούτα - στη διεύρυνση του συνολικού κονδυλίου, το οποίο θα διατεθεί για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, το οποίο αφορά και πολλούς νέους αγρότες του Νομού Τρικάλων.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το συνολικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί πανελλαδικά αυξάνεται κατά 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει το ύψος των 524,7 εκατομμυρίων. Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία το συνολικό ποσό ανέρχεται τελικά σε 57.851.511.64 ευρώ.

 

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα καλυφθούν πολύ περισσότερες αιτήσεις, γεγονός που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη για τους νέους αγρότες του Νομού Τρικάλων.

 

Ο Θανάσης Λιούτας βρισκόταν εξ αρχής σε επικοινωνία με τον Υπουργό πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που υφίσταται αναφορικά με τη στήριξη των νέων αγροτών και τη δημιουργία κινήτρων για την ενασχόλησή τους με την πρωτογενή παραγωγή.

 

Ο κ. Λιούτας να επαναλάβουμε ότι αναδεικνύοντας την πάρα πολύ μεγάλη σημασία του προγράμματος αυτού θα είναι σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό, επιμένοντας να βρεθεί μια λύση το επόμενο διάστημα και για το ζήτημα των Νέων Αγροτών με καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.