Τελευταίες Ειδήσεις

48ωρο επιδείνωσης από την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα


Προ των πυλών επιδείνωση του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 


Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες βροχές επίσης στα νότια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα (και στην Αττική), σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 


Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται στα νότια τμήματα της χώρας.


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας (πάνω από τα 1.200 μέτρα περίπου), ενώ από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές πάνω από τα 800 μέτρα περίπου.


Οι αυριανές βροχές αναμένεται να είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) του meteo.


Πιο αναλυτικά, αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 8 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 Μποφόρ.


Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.



Συγκεκριμένα, η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ


Την Κυριακή (17-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν :


α) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες


β) από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη και


γ) από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.


ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-04-2022)


1) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:


α) από τις πρωινές μέχρι της απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας)


β) μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία


γ) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και


δ) μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο.


2) Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και βόρεια χώρα.


ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 19-04-2022


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-04-2022


Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες.


Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.


ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21-04-2022


Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.


Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.


ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-04-2022


Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και γρήγορα γενικά αίθριος.


Αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.