Τελευταίες Ειδήσεις

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος: την 1η Μαΐου το ΕΤΑΠ Μετέωρα-Ιωάννινα


Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που εκκινεί στις 26 Απριλίου με την επίσημη παρουσίαση των ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώνεται με τον τερματισμό του 5ου ετάπ στα πανέμορφα Ιωάννινα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά event στον κόσμο, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.


Εννιά οι πόλεις, εκκίνησης και τερματισμού:


Ηράκλειο

Χανιά

Αθήνα (ΟΑΚΑ)

Ιτέα

Δελφοί

Καρδίτσα

Λάρισα

Μετέωρα (Καλαμπάκα)

Ιωάννινα


Κυριακή 1 Μαίου / 5ο ΕΤΑΠ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα = 154,5 χλμ


Η 5η και τελευταία ημέρα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης.

Πρόκειται για το «βασιλικό» ΕΤΑΠ της διοργάνωσης. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό, με μήκος 154,5 χιλιόμετρα, είναι το πιο δύσκολο όλων με 2.627 μέτρα υψομετρικά!


Η εκκίνηση θα δοθεί στην Καλαμπάκα και με το… καλημέρα το τερέν είναι ανηφορικό! Οι ποδηλάτες θα ανέβουν το μοναδικής μορφολογίας σύμπλεγμα βράχων των Μετεώρων, κάνοντας τον γύρο για να ξαναπεράσουν από την Καλαμπάκα.


Κατόπιν κατευθύνονται προς την οροσειρά της Πίνδου, για να διασχίσουν την περίφημη Κατάρα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του Γύρου, στα 1.700 μέτρα!


Μετά από το Μέτσοβο αρχίζει το τελικό στάδιο του ΕΤΑΠ και η κίνηση προς την πόλη των Ιωαννίνων.

Η γραμμή του τερματισμού είναι τοποθετημένη στην Ακτή Μιαούλη, με φόντο την πανέμορφη Λίμνη Παμβώτιδα.


Ένα συγκλονιστικό τοπίο, που συγκαταλέγεται στα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας και θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό του επιλόγου του 19ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας!»


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας ενισχύει την επιστροφή της χώρας μας σε υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις και την πολύπλευρη πλέον εκμετάλλευσή τους για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.


Επιπρόσθετα εξήρε τη βοήθεια των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ευχαριστώντας θερμά τους Δήμους και τις Περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται το πελοτόν για την πολύ σημαντική στήριξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.