Τελευταίες Ειδήσεις

Σε λειτουργία η γραμμή SOS για τους οδηγούς


Γραμμή SOS 1544

Σε πλήρη εφαρμογή, μετά και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, μπαίνει το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία ενός διαχειριστικού κέντρου στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι οδηγοί που βρίσκονται σε κίνδυνο.


Την εμφάνισή τους στους δρόμους τις Αττικής κάνουν οι πινακίδες με τις οποίες οι οδηγοί ενημερώνονται σχετικά με την ύπαρξη ενός διαχειριστικού κέντρου κυκλοφορίας, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει τη δυνατότητα επικοινωνίας με το κέντρο διαχείρισης είτε μέσω του τετραψήφιου 1544 είτε μέσω εφαρμογής για smartphones, η υλοποίηση της οποίας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Επικοινωνώντας με τη γραμμή SOS, όσοι κινούνται εντός της Περιφέρειας Αττικής θα μπορούν να δηλώνουν την ακριβή θέση τους, να αποστέλλουν φωτογραφίες και να ενημερώνονται για τον χρόνο άφιξης των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης.


Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση και προσφέρει άμεση υποστήριξη και πληροφόρηση στους οδηγούς που θα απευθύνονται σε αυτό.



Σε ό,τι αφορά τις πινακίδες που έχουν αναλάβει την ενημέρωση του κοινού και των οδηγών, βρίσκονται τοποθετημένες στους φωτεινούς σηματοδότες σε κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου, αναγράφοντας τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό και το QR Code το οποίο για την ώρα οδηγεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να «κατεβάζουν» και να εγκαθιστούν την αντίστοιχη εφαρμογή.


Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει προβλέψει και τη δημιουργία πινακίδων στις οποίες οι πληροφορίες αναγράφονται στην αγγλική γλώσσα, επιτρέποντας και στους επισκέπτες της Αττικής να ενημερώνονται για την ύπαρξη και τη λειτουργία μιας γραμμής SOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.