Τελευταίες Ειδήσεις

Nέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη δυσκολία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις


Μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. 


Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρίας Alco για λογαριασμό του Open, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,9 μονάδες. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21-26 Μαρτίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.


Πρόθεση ψήφου


Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%, το ΚΙΝΑΛ 13%, το ΚΚΕ 5,8%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8%, άλλο κόμμα 3,5%, αδιευκρίνιστη ψήφος 14,2%.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός


Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36%, ο Αλέξης Τσίπρας 23%, ο «κανένας» 33% και 8% ΔΞ/ΔΑ.


Ανησυχία για την ελληνική οικονομία


Συγκεκριμένα στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά» ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».


Παράλληλα, τεράστια φαίνεται να είναι η δυσκολία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.


Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;» το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, 10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και μόνο το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.


Την ίδια ώρα, 46% απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.


Ο πόλεμος, η Τουρκία και ο εκλογικός νόμος


Για το αν ο πόλεμος θα ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας και πόσο σας ανησυχεί: 38% αρκετά, 33% πολύ, 16% λίγο, 9% καθόλου, 4% ΔΞ/ΔΑ.


Για το αν η θέση της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας: 38% αρκετά, 27% καθόλου, 10% λίγο, 17% πολύ, 8% ΔΞ/ΔΑ.


Για το αν θέλετε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος προκειμένου η επίτευξη της αυτοδυναμίας να είναι πιο εύκολη: 39% ναι, 39% όχι, 22% ΔΞ/ΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.