Τελευταίες Ειδήσεις

Σκρέκας: Eπιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης αλλά με ρεαλιστικούς όρους


«Οι τεχνολογίες που δεν είναι σε κλίμακα εφαρμογής, ενέχουν επισφάλειες κατά την περίοδο της μετάβασης, γι’ αυτό χρειάζεται ρεαλισμός», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Την ανάγκη επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης αλλά με ρεαλιστικούς όρους επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Κλιματικοί στόχοι και διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».


«Στη ρευστότητα των σημερινών συνθηκών και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο που είναι να προστατεύσουμε τον πλανήτη από την κλιματική κρίση. Η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην πράσινη μετάβαση η οποία είναι η μόνη λύση για αυτό που βιώνουμε σήμερα. Αν είχε υλοποιηθεί μερικά χρόνια πριν, αν οι ΑΠΕ συμμετείχαν σήμερα κατά 60 – 70% στην ηλεκτροπαραγωγή που είναι ο στόχος για το 2030, σήμερα θα είχαμε πολύ χαμηλότερες τιμές ενέργειας», τόνισε ο υπουργός.


Πρόσθεσε ωστόσο ότι τεχνολογίες που δεν είναι σε κλίμακα εφαρμογής, ενέχουν επισφάλειες κατά την περίοδο της μετάβασης, γι’ αυτό χρειάζεται ρεαλισμός ενώ αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση υπογράμμισε τις επιδοτήσεις πάνω από 2 δισ., που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, τα κίνητρα για «πράσινη» ενέργεια στη βιομηχανία και την απλούστευση της αδειοδότησης των ΑΠΕ με νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη μείωση της διάρκειας της διαδικασίας, από 5 χρόνια σε 14 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.