Τελευταίες Ειδήσεις

Έκλεισε η Εθνική οδός από τα διόδια των Αφιδνών και στα δύο ρεύματα για όλα τα αυτοκίνητα.


Η κακοκαιρία «Φίλιππος» πλήττει από το πρωί της Τετάρτης τα δυτικά και βόρεια της χώρας, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις, που συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη.


Το πρωί της Πέμπτης απαγορεύτηκε καθολικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τα Οινόφυτα.


Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ -και στα δύο ρεύματα- προχώρησε η αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης.


Κλειστοί δρόμοι για τα βαρέως τύπου οχήματα


Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (09/03/2022) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 



Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής). 


Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.


Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα: 


Οχήματα οδικής βοήθειας


Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι


Οχήματα εκτάκτου ανάγκης 


"Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες", αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.


Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών 


Aπαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων τίθεται σε ισχύ στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Η απαγόρευση ισχύει από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και την ύφεση των καιρικών φαινομένων.


Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα από το 484ο χιλιόμετρο (Διόδια Μαλγάρων) έως το 474ο χιλιόμετρο (κόμβος Κλειδίου).


Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 471ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης) έως το 400ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.