Τελευταίες Ειδήσεις

«Καθάρισε» η αριστεία της κυβέρνησης την καθαριότητα του νοσοκομείου.


Φτάσαμε λοιπόν εκεί που όλοι εμείς απευχόμασταν και κάποιοι άλλοι αδημονούσαν να συμβεί. Μια μια οι δουλειές να κλείνουν. Εξ άλλου η αριστεία έχει τάξη και πρόγραμμα.

Φυσικά για όσους ακόμα αναρωτιούνται, αναφέρομαι στην παλινόρθωση του καθεστώτος των εργολάβων στο Γ.Ν.Τρικάλων  για τους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Ήδη πριν το τέλος του χρόνου το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάσισε( 3 ψήφοι υπέρ 2 κατά) να προχωρήσει σε διαγωνισμό για να προκύψει ανάδοχος εργολάβος για τους τρεις παραπάνω τομείς λειτουργίας του ιδρύματος μη συνεχίζοντας φυσικά το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο καθεστώς των απ ευθείας συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείου και υπαλλήλων που ο νόμος επιτρέπει εναλλακτικά.

Για του λόγου το αληθές η ημερομηνία λήξης των απευθείας συμβάσεων έληγε την 31/12/2021 και η «γενναιοδωρία» της κυβέρνησης ήταν να παραταθούν ως την 31/03/2022 μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Αιχμάλωτοι και εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι που παραμένουν στα πόστα τους υπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες του ιδρύματος για να μη προκύψουν κενά και δυσχέρειες. Φυσικά για τους αρίστους έχουν ημερομηνία λήξης και μόλις ο κραταιός εργολάβος εγκατασταθεί οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας και κατ επέκταση της επιβίωσης.

Πέραν της σαφούς και ξεκάθαρης αμφιβολίας για την οικονομική πτυχή της συμφωνίας που ο διαγωνισμός προβλέπει για τον εργολάβο και το νοσηλευτικό ίδρυμα, αυτή τη στιγμή όλοι μας πρέπει να σταθούμε στην ανθρωπιστική πλευρά του θέματος. Την ίδια ώρα που όλοι μας ομολογούμε πως ζούμε μια πρωτοφανή έκρηξη ακρίβειας σε όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας και η επόμενη μέρα της πανδημικής κρίσης έρχεται με απώλεια πολλών θέσεων εργασίας,  αυτοί που στην αρχή χειροκροτήθηκαν στα μπαλκόνια με προτροπή της ίδιας της κυβέρνησης βλέπουν το δρόμο της εξόδου από την αξιοπρεπή επιβίωση γιατί κάποια γραμμάτια πρέπει να εξαργυρωθούν πριν διαμαρτυρηθούν.

Ήρθε πλέον για όλους η στιγμή της αλήθειας και της κρίσης. Ο καθένας πια θα έρθει στο μπόι του. Είτε με τους εργαζόμενους και την αξιοπρεπή επιβίωση γι αυτούς και τις οικογένειες τους, είτε με τους εργολάβους και την εξαργύρωση επιταγών στους λίγους.

Θα ήταν περισσότερο έντιμο για  τον κ υπουργό μετά τις συμβουλές να κλείνουμε  θερμοσίφωνα  και  φως  και την αναζήτηση επιδοματικών λύσεων ελαχίστων ευρώ που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος των αυξήσεων σε ρεύμα και αέριο,  να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στους εργαζομένους αυτούς που η ανασφάλεια για το αύριο τους κυριεύει και η αδικία που βιώνουν τους εξοργίζει.

Η βολική δικαιολογία ότι για κάθε αστοχία, παράλειψη αλλά και για κάθε ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση ο Τσιπρας και η…. Δουρου έχει ξεθωριάσει ήδη.

                Ο άνεμος της κοινωνικής οργής που φυσά πλέον δυνατά  στους ώμους τους τους  αναγκάζει  στο λίγο χρόνο που τους απομένει  να φανούν συνεπείς σε όσους ερίζουν ότι είναι υπεύθυνοι για την εκλογή τους και όχι απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία που ορκίστηκαν  να υπηρετούν.   

 ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

   Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

   Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεσσαλίας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.