Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεργασία του Συνδέσμου υδραυλικών Τρικάλων με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ για την απασχόληση των μεταναστών


Την πρωτοβουλία να «τρέξει» το πρόγραμμα της εργασιακής μετανάστευσης, με την ανεύρεση εργασίας σε μετανάστες στον πρωτογενή τομέα όπως και σ΄αυτόν της μεταποίησης, ανέλαβε πρόσφατα το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ.

Σ’ αυτά τα προγράμματα εργασίας, το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ συνεργάζεται μέσω του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης και του δικτύου πόλεων και έχοντας ως σύνδεσμο τους κατά τόπους δήμους, με τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κρήτης, έτσι ώστε αρκετοί μετανάστες να βρουν εργασία ως εργατικό προσωπικό και να ζήσουν με την οικογένεια τους στην επαρχία, εγκαταλείποντας τα μεγάλα αστικά κέντρα και κάνοντας έτσι ομαλή την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία.

Σ΄αυτό το πλαίσιο συνεργασίας ανταποκρίθηκε και ο Συνεταιρισμός υδραυλικών νομού Τρικάλων και περιχώρων, για την απασχόληση μεταναστών στο αντικείμενο του κλάδου. Ήδη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Βαλομάνδρας, ήρθε γι΄αυτό τον σκοπό σε επαφή με τον ερευνητή εργασιακών σχέσεων της ΓΣΕΒΕΕ Απόστολο Καψάλη και αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα στον τομέα εξεύρεσης εργασίας των μεταναστών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.