Τελευταίες Ειδήσεις

Ζελένσκι: Θέμα χρόνου να πέσουν βόμβες σε ΝΑΤΟϊκές χώρες


Με νέο του, δραματικό διάγγελμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι είναι «θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι» σε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. 


Γι’ αυτό και ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε εκ νέου από το ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, με αφορμή τη ρωσική επίθεση στην ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ του Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, από την οποία σκοτώθηκαν 35 άνθρωποι.


Ζελένσκι: Σας είχα προειδοποιήσει από πέρσι…

«Πέρυσι, προειδοποίησα ξεκάθαρα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι εάν δεν υπήρχαν σκληρές προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα ξεκινούσε πόλεμος. Είχαμε δίκιο… Τώρα επαναλαμβάνω, αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.


«Τριάντα πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO»


 

 Ζελένσκι: Εσκεμμένη επίθεση η δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου

Για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Μπρεντ Ρενό, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιρπίν χθες Κυριακή, ο Ζελένσκι επισήμανε ότι «ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα στην περιοχή του Κιέβου. Μπρεντ Ρενό. 


Ο συνάδελφός του τραυματίστηκε. Ήταν μια εσκεμμένη επίθεση από τον ρωσικό στρατό. Ήξεραν τι έκαναν. Αλλά δεν φαίνεται να ξέρουν όλοι στη Δύση τι κάνουν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.